Ti år tilbage i tiden

Ti år tilbage i tiden
Selvom inspirationskilderne står lysende klart frem, er der alligevel meget gode takter i skiven fra Sothis Bandet siger det selv på deres webside i den første præsentation af deres debutskive: intenst, aggressivt og poleret symfonisk black metal. Oprindeligt dannet i 1999 kommer amerikanske Sothis her næsten ti år efter endelig med debuten, der vækker positive minder om en af genrens største plader: ”Enthrone Darkness Triumphant” fra Dimmu Borgir.

Som hos Dimmu Borgir spiller keyboardet en vigtig rolle hos Sothis. Men oveni det, gør amerikanerne brug af en hel del lead-guitar, og det er et godt træk, der gør at Sothis skiller sig lidt ud trods den tydelige inspiration hentet hos skandinaviske bands.

Det er så veludført i en meget passende lyd – hvis man altså er indforstået med, at der tales symfonisk black og ikke rå, ”true norwegian black metal” – at man ikke kan undgå, at lade sig rive med.

Falder nævnte Dimmu Borgir skive tit på afspilleren i nostalgi og med et ønske om at der kom ”noget” i den stil igen, så er Sothis det helt indlysende svar på ønsket.

Kunstner
Titel
De Oppresso Liber
Distributør
Karakter
3