Tunge norske nydelser

Tunge norske nydelser
Et nyt album som sparker de lange ben et godt stykke væk under Kong Kent, og det kommer fra Blood Red Throne. Nordmændene kan andet end bister black metal. Blood Red Throne (BRT) serverer her en koldblodig omgang dødsmetal af den tunge slags. Bandet blev skabt tilbage i 1998 da ”Død” og Tchort turnerede for Satyricon. Tchort kender flere nok fra da han rev i strengene i hedengangne Emperor, og siden hen også i Carpathian Forest og Green Carnation. Han kan dog helt åbenlyst andet end black metal, og sammen med de andre i Blood Red Throne beviser han på ”Altered Genesis” at dødsmetal sagtens kan være pissefedt, og stadig sparke benene væk under en garvet lytter til genren.

Skiven er et stilstudie i hvordan man flot inkorporerer tunge riffs med en gedigen omgang bundbas, og så ellers en vokal der tordner hen over stepperne med den klassiske growl. Der er nærmest sådan lidt death’n’roll over det, for der er en god stemning hele vejen igennem. Det her er klassisk dødsmetal anno 2005, og det med en snert af vildskab der kun på det varmeste kan anbefales. Noget af det bedste jeg har hørt fra den genre indtil videre i 2005.

Skiven indeholder i alt 12 skæringer, og selv når man tæller den sædvanlige intro fra, er der stadig omtrent 10 gode numre på skiven. En plade der bliver bedre for hver gennemlytning, og som bør appellere til alle der har øre for dødsmetal. Nordmændene har udvider deres repertoire til også at inkludere dødsmetal. Nu mestrer de djævelske nordboere også den disciplin…

Titel
"Altered Genesis"
Label
Distributør
Karakter
3