Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tyve år efter

Populær
Updated
Tyve år efter
""Enemy Of God"" er en god Kreator-plade, men frontmand Mille's slidte vokaler hæmmer helhedsindtrykket, mener Heavyjam's redaktør. Jo, der er skam stadigvæk liv i gamle Kreator, der helt tilbage i midt- og sen 80'erne leverede en særdeles ond og blodig version af tysk thrash metal via plader som "Endless Pain" og "Pleasure To Kill". I 90'erne bevægede bandet sig over i både industrial thrash og Sepultura-inspiration (på "Renewal") og goth rock og Paradise Lost-lyd (på "Endorama"), men i dag er bandet tilbage ved noget der nærmest er en hybrid af agressiv thrash metal og traditionel twin-guitar baseret heavy metal.

Instrumentalt er "Enemy Of God" uden tvivl blandt Kreators allerstærkeste udspil, hvor bandet har et imponerende og stålsikkert greb om både hele speedsvineriet og så en perlerække af formiddable guitar-parløb, der røber at Kreators musikalske univers i dag betoner sig af lige dele Slayer og Megadeth-møder-Maiden. Alt i alt en meget fed og yderst effektiv metalblanding.

Desværre har bandets frontmand Mille Petrozza ikke udviklet sig tilsvarende på vokalområdet, og hans vokaler virker ikke rigtig på niveau med bandets ellers tjekkede instrumentering. Mille's bjæffende skrig og skrål har en underlig aura af 80'er metalflæsk over sig, hvilket selvfølgelig kan være fint nok, men desværre er det altså her gået i slem forrådnelse. Og det bliver ikke bedre af at Mille et sted forsøger at plagiere Tom Araya, som man fx kan høre ham på indledningen til "Angel Of Death".

Men stadigvæk, så er "Enemy Of God" en god Kreator-plade, der på det seneste har udgjort en pæn del af undertegnedes playliste tid. Vokalerne trækker dog uundgåeligt ned i den samlede bedømmelse og forhindrer således et ellers tykt 10-tal i at folde sig ud til årets første Monsterdrøn herfra.

Kunstner
Titel
Enemy Of God
Label
Distributør
Genre
Karakter
3