Udmærket, men hørt før

Udmærket, men hørt før
Selvom inspirationskilderne står lysende klart frem, er der alligevel meget gode takter i skiven fra Falchion Dette er finnernes anden skive udi melodisk death/viking/folk-metal. Bandet har to Korpiklaani-medlemmer i folden, og de får travlt når begge bands skal på Europa tour sammen til vinter.

I en vaskeægte heavy metal lyd, der virkelig passer til bandet, fremføres sange der har lidt til fælles med Amorphis’ ”Tales from the Thousand Lakes” samt de første to numre på samme bands seneste skive. Når tempoet sættes ned og de melodiske riffs spilles gentagne gange som en stemningsskabende effekt, vækkes minder til fantastiske, hedengangne Mithotyn. Slet ikke ringe.

Falchion er ikke så rå og tunge som fx Amon Amarth, der i den grad er essensen af ’viking death metal’, men er man til en mere melodisk og klassisk metal udførsel af denne stil, så har finnerne her i høj grad noget at byde på. Og synes man at Korpiklaani har været interessante, men at denne tid ligger nogle år tilbage, så er der også noget at hente på Chronicles of the Dead. Godt nok er der ikke violin og træskodans, men melodierne og et medrivende tempo er der.

Ikke originalt i 2008, men en hæderlig udgivelse alligevel.

Kunstner
Titel
Cronicles of the Dead
Distributør
Karakter
3