Ugens Monsterdrøn

Ugens Monsterdrøn
Bedste udspil fra Moonspell nogensinde, mener vor anmelder. Og så taler vi altså... Monster Drøn! Da jeg fik denne CD i hånden vidste jeg med det samme, at de portugisiske drenge havde noget at leve op til efter deres forrige og glimrende udgivelse fra 2001, "Darkness and Hope". Det var derfor med pæne forventninger jeg satte denne skive på spillen og jeg skal ellers lige love for, at forventningerne
blev indfriet. Allerede efter første skæring "In and About Men" kan man høre, at dette er Moonspell - men også noget helt andet.

Mens nogen bliver kedeligere med alderen, bliver Fernando Ribeiro og Co. blot mere vitale og slagkraftige. Udtrykket er langt mere rocket og den lidt drømmende stil fra forgængeren er
væk. Nu skal der sparkes melankolske røve og rockbæstet skal slippes løs. Vokalen er også lige den ekstra tand mere rå, der giver en helhed i musikken og selvom stilen er umiskendelig Moonspell, bliver det aldrig kedeligt eller ensformigt.

Det skifter fra en stille - næsten eftertænksom sang "Everything Invaded" og til et nummer som "The Southern Deathstyle" hvor der bliver gået til metallet. Her kommer der for alvor smæk på drengen (efter Moonspell-standard, forstås), hvor takten sættes op, stemmen bliver lidt mere rå og der for alvor kommer gang i de dobbelte stortrommepedaler.

Moonspell tangerer det storladent dramatiske på "Lunar Hill", hvor de tunge og dystre riffs går klo i klo med de fyldige keyboards. Her er vi helt oppe på metal-beatet. På dette fremskredne tidspunkt af pladen sad jeg frydefuldt tilbage og kunne ikke andet end fyldes af den der fede fornemmelse, når det bare svinger. De sidste par numre på pladen flader lidt ud, især "A Walk on the Darkside" minder meget om "almindelig" Moonspell, hvilket i sig selv er fremragende!

I virkeligheden tror jeg slet ikke, at numrene flader ud, standarden er bare så høj på de øvrige numre, at man bliver alt for forvænt. Efter flere gennemlytninger får også de "ordinære" numre langt mere dybde og langt flere lag end de havde første gang og understreger indtrykket af det bedste udspil fra latiner-kvartetten nogensinde - og det siger ikke så lidt.

Det er en dyster, dramatisk og dundrende dejlig mørk sag, som Moonspell har begået her med både sjæl, charme og masser af god metal - endda med masser af dybde og lag i musikken.
Nu har jeg hørt den cd rigtig mange gange, og der dukker stadig mere op for hver gang. Der er derfor kun én ting tilbage at sige til "The Antidote": Der er købepligt og det skal være med det samme - ellers går du f... glip af noget og det ville være synd.

Kunstner
Titel
The Antidote
Distributør
Forfatter
Karakter
5