Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Updated
Ugens Monsterdrøn
Med en superproduktion giver Helloweens live album "Keeepers Live" nyt liv til de gamle klassikere. Der er gået 11 år siden Helloween sidst smed en live-CD i handelen, og da det er kommet et par studieindspilninger siden, er det på sin plads med en ny koncertoptagelse fra de små, fjollede power metals tyskere.

Sidste år udgav Helloween tredje del af deres gennembrudsskiver fra slut-80'erne, "Keeper Of The 7 Keys part 1 & 2", og det er derfor meget oplagt at størstedelen af numrene kommer fra disse tre udgivelser.

Livelyd med bund

Vi får således lov til at høre på "Future World", "Keeper Of the 7 Keys", "I Want Out", "Dr. Stein", "Eagle Fly Free" og ikke mindst min personlige favorit "Halloween". Som gammel fan af bandet mangler man ikke klassiske hymner, men alligevel kan man ikke undgå at ærgre sig over at debutalbummet "Walls Of Jericho" fuldstændigt overses.

Det faktum ødelægger dog ikke glæden ved at høre de gamle numre med en langt federe produktion, end man er vant til i originalindspilningerne, der er et helvede i tynd lyd og diskant. Først og fremmest er det en fornøjelse at høre sangene med bund og med en massiv mudret guitarlyd, samt dobbeltpedaler, der trænger i gennem og med en saftig sololyd, der ikke drukner i diskant piveri.

Dygtig bassist, uheldig sanger

Udover den gode lyd, er det også en lækkert at specielt bassist Markus Grosskopf (fantastisk efternavn, det må være en invitation til mobning i folkeskolen) ikke er bleg for at tilføre de gamle numre nye dimensioner ved at lave gennemtænkt lir i form af fede basgange i passager, hvor han hidtil har pumpet - den slags gør i mine øjne/ører liveversioner ekstra berettiget.

Til gengæld har Andi Deris, der ellers er en både dygtig og karismatisk sanger, sine steder problemer med at leve op til sin forgænger, power metal sangerikonet Michael Kiske, - det lyder lige en smule for anstrengt, når de høje toner skal holdes.


De tonedøve fans

Alt i alt er det altså en rigtigt fed koncertoptagelse - og med et godt miks af ovennævnte gamle numre, og så et par stykker fra de seneste skiver, kommer bandet godt omkring deres lange karriere.

Det eneste rigtigt kritiske punkt er faktisk det meget lange mellemstykke i "Future World". Når man sidder hjemme ved anlægget og lytter, er det svært at forstå, hvorfor det skal være nødvendigt med en alenlang præsentation af bandet, som munder ud i at publikum skal forsøge at synge med på omkvædet. For det forholder sig desværre sådan, at lige så passioneret det brasilianske publikum er, lige så falsk synger de, og det er ærligt talt lidt synd, at en fed sang skal spoleres på den måde.

Kunstner
Titel
Keepers Live
Distributør
Forfatter
Karakter
4