Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Updated
Ugens Monsterdrøn
Canadiske Into Eternitys album "The Scattering of Ashes" mønstrer mange metalfacetter og er et rendyrket monsterdrøn. Med canadiernes forrige album “Buried in Oblivion” kom Into Eternity for alvor på metallandkortet med deres progressive blanding af heavy/power metal og dødsmetal.

Nu er efterfølgeren ude og trods et godt gennembrudsalbum, er dette nye album længder bedre. For det første er produktionen bedre. Selvom bandet til tyder lyder lidt i retning af Stratovarius uden keyboard, gør lyden nu, at aggressiviteten i musikken er bibeholdt. Dette var savnet på det forrige album.

En anden forbedring er, at bandet har arbejdet meget mere med at skabe musik og ikke blot lir. Herved er opstået utroligt fængende omkvæd ved at bruge simple powerakkord-riffs og så gemme de tekniske fraser til vers og mellemstykker. Ofte brager bandet af sted i vers og holder så et mere humant tempo i de fantastisk medrivende omkvæd. Imponerende temposkift er der mange af!

Vokalarbejdet er excellent; alt fra dybe growls til skrig og ren vokal fra det helt smukke til den hysteriske Rob Halford-agtige stemme. Solo-arbejdet er enestående og når tempoet tillader plads til mere følsomt spil minder Into Eternity om det alt for oversete amerikanske progmetallere i Dali’s Dilemma. Slet ikke dårligt!

Albummet er en lang række af favoritter, men skal man starte et sted kan ”Out” varmt anbefales. "The Scattering of Ashes" er albummet for alle, der kan lide melodisk metal med smæk på – uanset om man mest foretrækker det powermetalliske, det progressive eller ”melodød”.

Titel
The Scattering of Ashes
Distributør
Karakter
5