Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dave Grohl dyrker stilstanden i The Foo Fighters.

Updated
Dave Grohl dyrker stilstanden i The Foo Fighters. Inden Pearl Jam går i studiet for at indspille opfølgeren til det selvbetitlede album fra sidste år, har Eddie Vedder holdt musikalsk frikvarter. Han blev nemlig tidligere på året headhuntet af Sean Penn til at lave soundtracket til dennes fjerde film som instruktør, ”Into the Wild”.

Vedder har selv stået for sangskrivningen på ni ud af de 11 numre, og lad det være sagt med det samme: Her er ikke tale om et overflødighedshorn af musikalske genistreger eller åbenbaringer. Vi er langt fra Pearl Jams rockede udtryk. Her er faktisk tale om folk musik blandet med et godt skud americana - af den slags tilsat banjo og Vedders elskede ukulele.

Numrene er meget korte (for korte) og skitseagtige, så der er altså her tale om et soundtrack med stort "S". Man når aldrig rigtig at lytte sig ind i de ellers udmærkede sange, inden de er ovre. Sigende er det også, at et af de numre, der stikker mest ud – ”Society” - ikke er skrevet af Vedder selv, men derimod af en ”rigtig” folkmusiker, Jerry Hannan.

Der er heldigvis et par højdepunkter gemt undervejs – specielt på albummets første halvdel. De smukke ”No Ceiling” og ”Long Nights” kunne begge have fået klassikerstatus i Vedders CV, hvis de hver havde strakt sig lidt længere end omkring to minutter.

Det lyder unægtelig som om, Pearl Jam-frontmanden har nydt at være på egen hånd og fået muligheden for at kaste sig ud i disse hængekøjehymner. Resultatet er bare temmelig svært at engagere sig i som lytter. Formentlig gør de korte skitser sig meget bedre, når de bliver sat sammen med billederne på det store lærred.

Kunstner
Titel
Into the Wild
Distributør
Genre
Karakter
3