Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Højt tempo og masser af melodi.

Populær
Updated
Højt tempo og masser af melodi.
Artension-guitarist Roger Staffelbach gør det fint i sit projekt Angel of Eden.
Artension guitar-ekvilibristen Roger Staffelbach står bag den neoklassiske power metal i Angel of Eden, og der er i den grad fuld power metallisk smæk for skillingen. Tempoet er højt, og hvad vigtigere er: Der er også masser af melodi.

Staffelbachs teknik kan få en aldrende Malmsteen til at gispe lidt efter vejret, men Staffelbach lider af det samme, som Malmsteen har lidt af gennem sin karriere: For meget lir og for ringe kompositorisk gennemslagskraft.

Sangene holder ganske enkelt ikke hele vejen hjem. Med mindre man er guitar-nørd. Men så vil jeg nu hellere gå ombord i noget af det absolut topfede Malmsteen, der trods alt findes (uanset, hvad alle de bedrevidende så ellers kunne finde på at brøle!). Og Staffelbach ved da også godt selv, hvor han skal hentet gods og guld, hvis han vil have sit album til at rykke. Pladens bedste skæring er den sidste, og ja: Det ER et Malmsteen-nummer. Det helt igennem fremragende ”You Don’t Remember, I’ll Never Forget” fra ”Trilogy”.

Dét nummer redder meget på et ellers okay album, som rocker fint sine steder. Også på numre som ”The Battle of 1386” og ”Keys to Avalon”. Numre som vinder, fordi de er nede i tempo og ikke behøver at halse af sted i total stress.

Titel
The End Of Never
Distributør
Forfatter
Karakter
3