Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Amatørøkse

Populær
Updated
Amatørøkse
Amatørøkse

Axe Crazy har et fint oldschool heavy metal-udtryk, men mangler evnerne og erfaringen til at leve op til intentionerne og er ikke slet ikke klar til mere end en ep.

Kunstner
Titel
Angry Machines
Dato
28-11-2014
Trackliste
1. Angry Machines
2. Hungry for Life
3. Sabretooth Tiger
4. Running Out of Time
Forfatter
Karakter
2

Det må næsten være nødvendigt at lukke sig inde i en lille tids-boble, hvis man skal nå et udtryk og en lyd som Polens Axe Crazy finder frem på deres ep ’Angry Machines’, men det har naturligvis sin charme, at man kan bringe minder frem om Helloweens allerførste udgivelser, med lige dele low-fi, spilleglæde og samme lidt naive tilgang til sangskrivningen.

De fire numre har alle kvaliteter i form af fine riffs, udmærket energisk soloarbejde og rimelige melodier, men opgaven med at sætte det hele meningsfuldt sammen mestrer Axe Crazy ikke endnu, og selvom det har sin charme, fremstår ep’en også meget amatøragtig og primitiv. Der kan godt bruges et par år mere i øveren eller måske lidt coaching, så musikken matcher det band, der på pressefotoet er kørt frem med et meget gennemført look.

Uden en ny sanger, eller i hvert fald en kraftig udvikling på den front, når polakkerne heller ikke langt, trods en vis råhed. Adrian Bigos falder fuldstændigt igennem med en uskolet, skinger vokal, som ikke kan bære den, trods alt, pompøse musik frem.

Ligeledes slås bandet også med en skidt produktion, der kun tyder på manglende finanser og ikke et bevidst kunstnerisk valg. Den pappede indpakning smadrer trommer, er uden bund og savner totalt bid i guitaren.

Menu