Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fanget i en spansk orkan

Updated
Angelus Apatrida - Angelus Apatrida cover

Angelus Apatrida føles som nyfødte på deres syvende fuldlængdealbum. Hvis du er klar til at blive blæst omkuld, rystet i grundvolden og føle dig, som om du lige er blevet spyttet ud af en rasende thrash-vulkan, så hæng på – hvis du kan!

Titel
Angelus Apatrida
Dato
05-02-2021
Genre
Trackliste
1. Indoctrinate
2. Bleed The Crown
3. The Age Of Disinformation
4. Rise Or Fall
5. Childhood’s End
6. Disposable Liberty
7. We Stand Alone
8. Through The Glass
9. Empire Of Shame
10. Into The Well
Karakter
4

Vi har før været ude efter Angelus Apatrida og har skrevet, at deres thrash var lidt for skabelonagtig, men der er buldret mange ødelæggende bølger gennem landskabet siden, og nu er de tilbage med en sand tsunami af knusende riffs, dundrende stortrommer og buldrende bass.

Deres seneste udgivelse, ’Cabaret de la Guillotine’ fra 2018 virkede til at køre lidt for meget på mid-tempo-autopilot, og det er der lavet kraftigt om på nu. Jordskælvsvarslingen er røget ud til højre, og der er gået mindre end 50 sekunder af denne selvbetitlede plade, så er vi kastet ud i den første guitarsolo. Det sætter ret godt tonen for den hvirvelvind, lytteren bliver revet med af igennem de næste 46 minutters stresstest.

Der er fuld fart på hele vejen igennem, og kun sjældent får vi lov til at gribe fat i de få redningsveste, som Angelus Apetrida kaster ud til os. Når de så en sjælden gang imellem sætter tempoet ned, bliver vi væltet omkuld af en chokbølge af riffs fra bass og guitar, der efterlader mellemgulvet knust og lytteren tom for luft. For meget tungere bliver det ikke.Til trods for det utrættelige tempo er variationen stadig stor. Der er hele tiden et eller andet, der stikker ud, så det på intet tidspunkt føles, som om bandet bare gentager sig selv på de ti skæringer. Om det er Guillermo Izquierdos vokal, der spænder bredt fra skrig til growl. Om det er riffene og de fræsende guitarer, der bliver leveret af førnævnte Izquierdo og David Álvarez. Om det er storebror José Izquierdos bass. Eller om det er trommeslager Victor Valera, der ofte har så meget fart på, at man skulle tro, at han var jagtet af den spanske armada. Uanset hvad er det på grund af den fremragende produktion stadig muligt at høre alle facetterne. Og dem er der mange af. Der kan lures inspirationer fra både Pantera og Megadeth flere steder, mens speed metallen helt sikkert også har sat et stort fedt aftryk hos spanierne.

Især bassen og stortrommerne står hele tiden klart i et lydbillede, der ellers nemt kunne gå hen og blive mudret, da alt er skruet op på ti, og det virker, som om alle fire medlemmer er i en evig kamp for at få mest tid i front. Det er helt vanvittigt, at det projekt lykkes.Hvis det skulle ske, at den spanske armada skulle have lyst til at komme efter Angelus Apatrida, så ville det ikke være så sært, for samfundet og lederne af dette bliver heftigt kritiseret for at lyve, dræbe, svigte og løbe fra ansvaret. I ’Age Of Disinformation’ lyder det ”Slavеs, abused brains, betrayed by society. Exposed to a world of lies. Living through the age of disinformation,” og i ‘Into The Well’ er det bare om at følge med: "Walk with me, find the peace in the eye of the storm," for så har spanierne løsningen på alle dine problemer. De kan lede os ud af orkanen. Væk fra jordskælvene. Bort fra den vulkanske lava, der er samfundet, der truer med at opsluge os, konformere os og spytte os ud i den anden ende som tomme menneskelige skaller, der tror på alle de fake news, der konstant bliver spyttet ud i hovedet på os af verdens ledere.

Men som den spanske armada heller ikke kunne modstå elementerne eller ikke havde nok kendskab til deres modstandere, så kommer hverken Angelus Apatrida eller deres følgere til at tabe denne kamp. Thrashen redder os alle. Lyt med hér og bliv overbevist: