Skorper og skideballer fra det yderste Europa

AOM

Portugisiske Animalesco, o Método debuterer med crust, død og sikkert blandede trusler og ukvemsord, som nordboerne ikke forstår. Det kunne være meget værre.

Titel
Animalesco, o Método
Dato
01-05-2021
Trackliste
1. Embrião Consignado Ao Infinito Suplício
2. Colheita Da Intempérie
3. Vastos Catálogos Da Imensidão Vã
4. Sepulcro O Meo Tempo
5. Entre O Berco E O Altar
6. Terreno Fértil Da Negacão
7. Recontro No Desencontro
8. Eterno Trago A Ruína
9. O Derradeiro Definhar
Forfatter
Karakter
3

Du har sikkert prøvet at være udenlands, ude på egen hånd, og kommet for skade at gøre noget, du egentlig ikke måtte. Måske var den ikke helt god at smutte i Peterskirken i Daisy Dukes og tanktop. Måske kom du lidt for tæt på en stripper på den der lejrskole i Prag. Eller måske har du lagt en påtrængende gadehandler ned i Alanya. Men du kender den der følelse af efterfølgende at blive anråbt på et fremmed sprog, et sprog, du ikke forstår, af en stemme, der mere end antyder, at dine fortænder er på vej til at flytte hjemmefra, hvis ikke du dukker dig. Nu.

Forestil dig så, at denne her brølende uforståelige vrede, der presser mod dine ører og omgående sætter dig i alarmberedskab, flytter hjem til dig. Uden at du har opdaget det. Tager ophold i dine højttalere for i et uopmærksomt øjeblik, hvor du uforvarende har trykket på en play-knap og lænet dig tilbage, at brage ud i dit ubeskyttede ansigt og med en hals fuld af fadlagret portvin og gårdspladsbelægning truer dig med knyttere og alskens rædsler på en dialekt, der med det samme vækker al den latente fremmedfrygt, som du jo inderst inde godt ved ligger og roder nede i sumpen bagerst i dit baghoved. Det lyder ikke rart, vel?

Jo, det gør det. Det lyder af portugisiske Animalesco, o Método. Et navn, der vel antyder, at den dyriske facon er måden at gøre det på. Vil jeg tro. Google Translate er ikke din ven, heller ikke når det kommer til sangtitlerne. Men er du sur og trist, så lad være at klap i hænderne. Brug Translate og sikr dig selv et godt grin.

Trekronor-lyd og fart på
Den selvbetitlede udgivelse er bandets første fuldlængde og er faktisk en helt charmerende omgang hurtig, halvtight og hidsig crustet dødsmetal, når først du lige er kommet dig over de indledende fornærmelser.

En tilpas, men ikke alt for ringe produktion præger hele herligheden, hvor den rallede vokal skiftevis growler og skriger sig frem forrest i lydbilledet, snært efterfulgt af de tørreste trommer, du har hørt i lang tid. Trommer, der i øvrigt er lige så løst spillede, som de er simple. Det tenderer til et irritationsmoment, men det bliver lige præcis ikke simpelt nok til at være rigtig træls. Det kan godt gå, punkæstetik og crust-indflydelser in mente.

Nedenunder brøl og tamp ligger et guitararbejde, der nikker i takt til det meste, Entombed nogensinde har udgivet. Hvilket vel heller ikke gør noget. Animalesco, o Método prøver sig endda et par gange undervejs af med et forsøg på en forceret guitarsolo, der i eksempelvis 'Colheita Da Intempérie' ikke når meget mere end otte takter, før den igen flygter ud af lydbilledet, inden trommerne gør alvor af sine trusler om tæv.

Foruden indflydelsen fra svenskerdøden står bands som Celtic Frost og Sepultura i de formative år frem som tydelige inspirationer. Ikke mindst de par gange, hvor Animaleso, o Métodos udgave af Tom G. Warriors barytone ”urgh” bliver serveret: Et tørt, hæst, skingert ”arrr”, som fungerer som startlinje for, hvornår løjerne må tage fart. Det eksempelvis i 'Vastos Catálogos da Imensidão Vã', som synes at være et af pladens stærkere numre.

For at understrege sympatien for punken og crusten, forsøger bandet sig da også hist og her, eksempelvis i 'Entre O Berco E O Altar', med nogle breakdowns, der aldrig rigtigt bliver breakdowns, fordi det hele skal gå så forbandet hurtigt. For det går hurtigt at komme igennem ni numre på 29 minutter. Og det er, udover det let eksotiske input, en del af charmen ved Animalesco, o Método. Energien er konstant, voldsomheden lige så, og så er det nemmere at se igennem fingre med, at debutpladen ikke for alvor har de der virkelig stærke tracks, som ikke går i glemmebogen lige foreløbig. Til gengæld er den en både hyggelig og hidsig gang crustet dødsmetal spædet op med, hvad der nu lige var tilovers i kassen med gratis frugt. Animalesco, o Método er et band, man ikke tager skade af at holde øje med fremadrettet. Selv om de muligvis truer med tæv.