Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Brutalt dansk comeback

Populær
Updated
detest moment of love cover

25 år siden debutpladen 'Dorval' er danske Detest endelig tilbage med nyt materiale, der absolut har været ventetiden værd.

Kunstner
Titel
A Moment of Love
Trackliste
1. Nothing Haunts Me
2. Cold Blooded Sleeper
3. A Moment of Love
4. Existence Executioner
5. Thrill, Kill, Repeat
6. Made to Suffer
Karakter
5

Det er formentlig uden fortilfælde i dansk musikhistorie, at et band udsender en plade, hvor spilletidens minutter er identisk med det antal år, der er passeret siden gruppens forrige udgivelse. Og det burde næppe være muligt, men det er det sgu fandeme.

25 år siden udgivelsen af én af dansk dødsmetals helt store klassikere – mesterværket 'Dorval' – er Detest tilbage med noget nær et lille musikalsk mirakel. 'A Moment of Love' har i den grad været et kvart århundredes ventetid værd.  

25 minutter er måske ikke meget. Men det er såmænd nok til, at Detest igen kan placere sig som en af landets førende grupper inden for dødsmetal. Ikke at det burde komme som en overraskelse for dem, der har fanget Detest til en af deres relativt sjældne koncerter siden gendannelsen i 2013.

Eller rettere sagt siden 2015, hvor ophavsmand og eneste tilbageværende originale medlem, guitarist John Petersen, fandt fornyet styrke i form af en helt ny og yngre besætning med Lasse Lund i front og på leadguitar, Danni Holk på trommer og Casper Colliander på bas.

'A Moment of Love' er nemlig langt fra lyden af et veterantog, men efterlader tværtimod lytteren som flænset af et lyntog – og bagefter et godstog! Tungt som Obituary, nådesløst som Cannibal Corpse og groovy som old school Entombed. 

Således åbner 'A Moment of Love' lige på og hårdt med rendyrket brutalitet og gennemgående sublime soli på 'Nothing Haunts Me' og 'Cold Blooded Sleeper', mens 'Thrill, Kill, Repeat' og 'Made to Suffer' slutter pladen af som et regulært overfald på hørelsen. På én gang både tungt, fængende, fandenivoldsk og ikke mindst forenet af en forrygende produktion.

Det er i særdeleshed et scoop, at ankermand John Petersen har allieret sig med den lige nu måske mest interessante frontmand i dansk dødsmetal. Lasse Lund lyder simpelthen som en yngre udgave af Cattle Decapitations Travis Ryan, når den unge københavner i hvert nummer veksler mellem gusten growl og dødsskrig – alene omkvædet i 'Nothing Haunts Me' siger det hele.

Og samlet set siger 'A Moment of Love', at Detest ikke længere bare er et navn fra fortiden, men også et dansk band med stort format, der er værd at dyrke lige nu og her og forhåbentlig også i fremtiden – hvis vi altså ikke skal vente 25 år på efterfølgeren!

'A Moment of Love' er udkommet i 500 eksemplarer på cd og kan bestilles her.