Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: John Petersen

Populær
Updated
10 hurtige: John Petersen

John Petersen har været med siden de tidlige dage, hvor koncerterne med Metallica, Slayer og Venom i København i 1984 og 1985, står i hukommelsen som de største oplevelser for guitaristen i Detest.

Kunstner

”Klassikeren” skrev Casper Villumsen om Detests ’Gathering of Darkness’ i forrige uges top 5 om ’Fuck You We’re From Denmark – den legendariske kompilation fra 1992 med danske death metal-bands.

Husker man pladen, husker man netop, hvordan den startede med Detests hårdtslående skæring, der senere udkom på ’Dorval’ i 1994.

’Dorval’ er en klassiker i det danske death metal-katalog og er netop lige blevet genudgivet med ekstra materiale i form af tidlige demonumre og livenumre fra bandets koncert på Roskilde Festival i 1993.

Læs mere om genudgivelsen senere på måneden. I mellemtiden har vi talt med ophavsmand og guitarist John Petersen for at blive klogere på, hvorfor han er heavyfan.
 
Hvad er dit første minde med heavy metal?

Da min bror købte Iron Maidens ’Killers’ i starten af 1980’erne. Der blev min sjæl solgt til djævelen. Pladens artwork og musikken var lige, hvad en 15-årig  dreng vil ha’ (The Power From The Dark Side). Det hårdeste, jeg havde hørt indtil da, var Sweet, Slade og Gasolin.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Jeg kan ikke nævnte et enkelt ... Men alle de bands, jeg fandt på biblioteket og hos pladepusheren Ken Anthony i Double Fun, som er en del af NWOBHM – Judas Priest, Raven og Saxon .... samt Dio, Accept, Warlock og det tidlige Mercyful Fate.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Ozzy! Og det skulle være den gang, han (og jeg) stadig tog en masse stoffer, så vi kunne mere end at drikke en øl.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

Entombed – ’Clendestine’
Def Leppard – ’Pyromania’
Exciter – ’ Violence And Force’
Obituary –  ’Cause of Death’
Anthrax – ’Among The Living’

Og i næste uge er det nok 5 nye ...

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Metallica i 1984 i Saga var som at som at gå fra hash til kokain. Efter koncerter med ren heavy metal var det sgu rart med noget hårdere, og efter Metallica kunne det ikke blive hårdt nok. Og så glemmer jeg heller ikke min første koncert med Slayer i 1985 på Carlton i København. Jeg ville have mere, og senere samme år var der så Venom i Saga. Derefter vidste jeg godt, hvad jeg skulle bruge resten af mit liv på.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Ingen, jeg hører kun gammelt musik. Og hvis jeg opdager noget nyt, så er det på festivaler som Wacken og Copenhell, og når venner fortæller, der er noget musik, jeg bare må høre.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Eminem. Jeg elsker hans tekster, og så hjalp albummet ’Recovery’ mig ud af 30 års misbrug. Det lyder måske lidt dumt,  jeg ved ikke, hvorfor det lige var den plade, nå jeg har så mange andre, der giver mig styrke, men fuck det, jeg er i live igen.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Dem er jeg aldrig stødt på, der hvor jeg er fra, var der nogle mennesker, der var meget værre end drenge i en cowboyvest med nogle bandmærker på. Det eneste problem var, når man blev forvekslet med dem.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

At lære en masse at kende, og at vi alle sammen er en del af noget, der er større end alt andet. Og så kan jeg  godt lide, at der altid er god stemning, og at der altid kun er venlig vold som moshpits osv.

Hvorfor er du heavyfan?

Fordi det har værget mit liv, siden jeg var 15 år, musikken og miljøet er blevet en livsstil. Og så gør det noget ved mig og holder mig ung af sind. Så det vil for altid være 666, det er så skønt ikke at være normal.

Menu