Canadiere på riff-langfart

Populær
Canadiere på riff-langfart

Det bliver smukt, når Astrakhan bruger de store armbevægelser, og der mangler kun nogle rigtige gode melodier.

Kunstner
Titel
Reward in Purpose
Genre
Trackliste
1. Omajod
2. Turgid Waters
3. Of Sage And Other Herbs
4. The Traveler
5. Hatchet
6. Rabbits
7. Microcosmic Design
8. Forgetfulness
9. Hand On The Stone”
Forfatter
Karakter
3

Astrakhan er en by i Rusland, helt præcist i det sydlige del af Putin-riget og nær det Kaspiske Hav. Det er også et Vancouver-baseret sludge metal-band, som formentlig godt kan lide Mastodons tidligste udgivelser, og efter et opløb med tre demoer er de nu fundet klar til fuldlængdedebuten.

Den hedder ’Reward in Purpose’, og i både lyd og produktion ser man en tydelig inspiration fra førnævnte genrekonger, men der er også et mere progressivt tilsnit i Astrakhans musik. Kvartetten leder aldrig efter de lette løsninger, og det fører dem ud i nogle langstrakte, komplekse riff og sangopbygninger af den mere uforudsigelige slags.

På et meget varieret album er canadierne dygtige til at opbygge stemninger og give dem tid til at rodfæste sig, før de finder vej videre i deres storladne og alligevel beskidte musik. Der er en fin balancegang mellem at være rå og bitre i udtrykket og stadig kunne holde fast i, at man godt kan lave smukke passager i voldsom musik.

Helt så vellykket er den melodiske side beklageligvis ikke, og det forhindrer dem i at levere et fuldendt værk. Hverken de simple hooks i guitararbejdet eller lidt længere linjer i omkvædene formår at sætte sig fast og kalde på et genhør, og det bliver aldrig rigtig muligt at skelne numre fra hinanden og pege på deres særpræg. Astrakhan når ikke til tops i det fængende – der har de slet ikke med samme kraft og talent, som de besidder i stemningen.