Forventningernes forbandelse

Forventningernes forbandelse

Machine følger op på deres meget flotte debutplade med en ep, der kun delvist lever op til forventningerne.

Kunstner
Titel
Dark Birds
Trackliste
1. Black Feathers
2. Stones In Your Head
3. The One
4. Dark Birds
Forfatter
Karakter
3

Det er omtrent tre år siden, københavnske Machine udgav den meget vellykkede debut 'Behind the Trees', som her på Devilution fik et par fine ord med på vejen, fordi de ramte fuldstændigt plet i forsøget på blande et metalinspireret groove ind i tilbagelænede og dystre melodier - lidt grungeagtigt uden at være det.

Ep'en 'Dark Birds' fortsætter sådan nogenlunde, hvor vi slap dem sidst. Det er stadig melodierne, som bærer bandet, men forvent ikke letkøbte hitorienterede forsøg, for Machine tager kun de svære skridt og lægger samme vægt på at swinge og være hårdtslående.

De fire skæringer holdes lige så meget oppe af en tung rytmesektion, der giver riffs lov til at fylde, og selvom kvartetten aldrig kan kategoriseres som metal, forstår de alligevel at bruge de samme udtryk som for eksempel Alice in Chains, der jo også dyrkes af mange fans af hårdere musik. Uden at virke kalkulerende placerer de sig fint i krydsfeltet mellem rock og heavy og kan formentlig finde fans fra begge genrer.

Som ep er det et helstøbt værk med fire numre der fint supplerer hinanden, men i forhold til fuldlængden kommer Machine ikke rigtigt omkring i deres univers, og de når kun delvist at give et fuldbyrdet svar på, hvordan bandet lyder i 2014. 'Dark Birds' når heller ikke helt i mål, når det kommer til dynamik. For selv med en rå og beskidt produktion formår sangene ikke at løfte sig helt fra vers op i omkvæd eller videre op i c-stykket. Det føles, som om der er et forsømt gear mere at tage af.

Stadig er det dog en udgivelse af høj klasse, og kun på baggrund af en meget flot debut og dertilhørende høje forventninger efterlader helhedsindtrykket en uforløst følelse af, at man kun har hørt fire udvalgte skæringer fra et helt album.