Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I rummet kan alle høre dig synge rent

Updated
Darkthrone

Darkthrone producerer nogle af deres mest øjeblikkeligt fængende øjeblikke på deres 21. studiealbum.

Kunstner
Titel
It Beckons Us All.......
Dato
26-04-2024
Trackliste
Howling Primitive Colonies
Eon 3
Black Dawn Affiliation
And In That Moment I Knew The Answer
The Bird People Of Nordland
The Heavy Hand
The Lone Pines Of The Lost Planet
Forfatter
Karakter
4

Man kan godt være en smule imponeret over Nocturno Culto og Fenriz’ dedikation til deres eget projekts renhed. I stedet for at være optaget af deres status som black metal-legender og lade sig begrænse af den lyd, de selv var med til at definere, og som så mange har travlt med at gatekeepe, har de to herrer egentlig bare fulgt deres egne næser gennem de norske skove. Forbilledligt!

På ‘It Beckons Us All……..’ betyder det blandt andet doom-inspiration, klassisk heavy metal, gode, rene vokaler (gys!) lyriske temaer, som af og til handler om rummet og, naturligvis, tonsvis af seje riffs. Tjek for eksempel ‘Eon 3’ eller den herligt gyngende ‘And In The Moment I Knew the Answer‘, som begge er gode eksempler på dette. Tunge grooves, seje, underholdende riffs og masser af stemning, på sidstnævnte blandt andet hjulpet på vej af atmosfæriske synthtoner, som heldigvis holder sig på den rigtige side af cheese-grænsen.Også den hårdt rockende ‘The Bird People of Nordland’ fungerer fint. Gennem hele nummeret lægges der tålmodigt intensitet på, indtil nummeret kulminerer til sidst med en solid omgang thrashende riffage. Og lyrikken er sjov! Nummeret handler om et oprindeligt folks symbiotiske samliv med edderfuglene, og det resulterer i de ret smukke ord:

“There they lie, oh joy
In beautiful abundance
With sounds and straits
We couldn't believe our eyes

Hovering, bursting, sparkling
We never felt this way before
To think the winds gave us sanctuary
On a cold golden shore”


Ikke ligefrem menneskefjendsk nihilisme, men hvad gør det, når det lyder skønt?

Mums for satan!

‘It Beckons Us All……..’ er en lækker plade. Den lyder lækkert, og er produceret lige præcis godt nok til, at nydelsen af musikken højnes, men ikke så godt, at det hele bliver for glat. Det er faktisk en nærmest perfekt balancegang. Og riffsene er lækre. De er umiddelbart fængende og giver én lyst til at høre pladen igen, med det samme man er nået igennem de 43 minutters spilletid. Og samspillet er lækkert. Genreblandingen er lækker.

Det hele er virkelig indbydende, og så kan man jo godt sidde og være en sur, lille, edgy gedefyrste og synes, at det fandeme ikke er trve, men hvem gider ærligt talt være sådan? Hvorfor sidde og være sur, når man kan hygge sig med ‘It Beckons Us All……..’? Tydeligvis har Nocturno Culto og Fenriz også hygget sig, mens de lavede pladen, for spilleglæden lyser ud af numre som ‘Black Dawn Affililation’ og ‘Eon 3’ for nu bare at nævne et par højdepunkter.