Det er en tysker! ... Teil acht

Populær
Det er en tysker! ... Teil acht

Med udgangen af 2000 og træls slutter denne serie med anmeldelser af nye tyske metaludgivelser. Men vi skal lige have et par stykker igennem inden da. Og vi vil naturligvis fortsat anmelde nye og relevante tyske udgivelser i det nye år. Denne gang kigger vi på det sydtyske thrashband Paradox, der, da det jo er et tysk band, ikke kan lade være at smide en hel del power metal ind her og der.

Kunstner
Titel
Tales of the Weird
Distributør
Genre
Trackliste
'Tales Of The Weird'
'Day Of Judgement'
'Brutalized'
'Fragile Alliance'
'Slashdead'
'Drowning In Lies'
'Zeitgeist'
'Escalation'
'Brainwashed'
'The Downward Spiral'
'A Light In The Black (RAINBOW cover)
Karakter
4

Hvad blev der egentlig af old school-thrash som vor mor lavede den? Det er som om, at alle thrashbands – måske bortset fra Overkill – ikke synes, at det er fint nok ’bare’ at spille thrash, hvorfor grænserne udvides over mod metallens øvrige genrer.

Dette gælder i særdeleshed også for Paradox, der fletter deres thrash–kompositioner sammen med momenter af traditionel heavy metal og i særdeleshed med power metal-sekvenser.

Paradox har eksisteret siden midtfirserne, men har kun fået udgivet seks album. Bandet lå underdrejet i det meste af 90’erne, men det nye album ’Tales of Weird’ er bandets 3. album siden 2008.

Som antydet er det en liflig blanding af lidt af hvert. Albummets første sang – titelsangen – begynder med torden- og blæsevejr og stille uforvrænget guitar, der langsomt kører op mod noget, som varsler en episk metalsang, hvorefter det hele så eskalerer over i et heftigt thrashnummer.

Albummets anden sang ’Day of Judgement’ starter til gengæld helt i thrashmodus, og er den ene af kun to sange på albummet, som holder sig helt til thrashgenren. Og så alligevel – i solostykket bliver der lukket noget ned for heftigheden.

3. sang ’Brutalized’ begynder med et kort power metal-intro inden thrashen sætter ind. Men efter to gange vers og omkvæd kommer der så et sangstykke, hvor thrashen er helt lagt på hylden og vi er ovre i noget power metal i stil med Blind Guardian.

Og sådan bliver det ved og ved – en blanding af thrash og power og traditionel metal.
På albummets måske bedste sang ’Brainwashed’ er al thrash næsten vasket væk og erstattet af traditionel tysk speedy power metal.

Bandets mange forskelligartede præferencer giver sig endelig udtryk i slutsangen, der er en noget uventet coverversion af det gamle Rainbow-nummer ’A Light In The Black’ fra ’Rainbow Rising’-albummet. Versionen, der bliver leveret med keyboardsolo og det hele, kan synes at ligge langt fra Paradox’ udgangspunkt, men er ikke desto mindre en forrygende afslutning på albummet.

Paradox risikerer at sætte sig mellem to stole. Thrash-fans kan måske finde for lidt thrash på albummet,  og power metal-fans kan måske synes at, at bandet er for thrashy.
Jeg synes dog, at ’Tales of the Weird’ rummer rigtig meget god metal.