Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ene nordmand i vælten

Populær
Updated
Ene nordmand i vælten

Enmandsprojektet The Fall of Every Season er en smuk og velkomponeret oplevelse

Titel
Amends
Dato
22-02-2013
Label
Genre
Trackliste
1. Sole Passenger
2. A Portrayal
3. The Mammoth
4. Aurelia
5. Come Waves
Forfatter
Karakter
4

The Fall of Every Season er ikke noget egentligt band - det er kun en person: Nordmanden Marius Strand fra Trondheim, der i 2007 udgav 'From Below og nu 'Amends' seks år efter debuten, et album, der sine steder minder en del om vores hjemlige Saturnus.

Men dog også med et selvstændigt udtryk og en virkelig styrke i de akustiske stykker, en velfungerende ren vokal og de dele, der bæres af klaver alene. Marius Strand er utroligt dygtig til at give plads til enkeltheden og trække enhver form for brutalitet ud af musikken, og lige netop derfor fungerer det aldeles fremragende, når der bliver brølet kompetent i dødsmetal-stilen, og intensiteten stiger voldsomt.

Gang på gang i løbet af de seks meget lange numre, formår han at gøre skiftene mellem de inciterende rene guitarer og det grumme nedstemte helvede helt naturligt og får det til at virke som et ganske indlysende valg i sangskrivningen - en svær disciplin at mestre, uden at det bliver skizofren tilfældighed.

Simple midler

Stemning på stemning bliver simpelt bygget op over lang tid, og med naturlighed, og både melodier, klangflader og simple metalliske rifforama-passager flyder let af sted i et tungt tempo. Og det er, hvad Marius Strand er bedst til - de langsomme, dystre og store stemninger, men man savner også rigtigt catchy elementer. Ja, der mangler et 'Christ Goodbye', hvis man skal være så fræk at sammenligne med Saturnus igen.

Inden for denne genre er det selvfølgelig ikke en nødvendighed med deciderede hits, hvilket også siger sig selv med så lange numre, men trods flotte melodier kunne man godt bruge en af dem, som sætter sig fast i øret for evigt - bare lige som den sidste finesse.