Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Smadrende smukt

Populær
Updated
Smadrende smukt

Escarniums brutale, men også mørke og stemningsfulde dødsmetal på 'Interitus' er en fortræffelig omgang at lægge ører til.

Kunstner
Titel
Interitus
Dato
14-10-2016
Karakter
4

Brasilianske Escarnium blev dannet i 2008 og gav første gang musikalsk lyd fra sig i 2009 med en demoudgivelse. Siden er det blevet til et debutalbum i 2012, en ep og diverse split-udgivelser. Nu er kvartetten så tilbage med album nummer 2, og hvilket et! Lyden er kompakt, knusende og massiv, og det giver sangenes energi et fremragende afsæt.

Dødsmetallen har en brutalitet som den kendes fra den amerikanske dødsmetal, men når musikken ikke bare brager igennem, har den også en mere dunkel, stemningsfuld side, der får det til at lyde så ganske svensk. Det er dels de klassiske navne som Entombed og Dismember, man her kan komme til at tænke på, men også et band som Vanhelgd, hvis der skal tænkes i nyere svenske rækker. Men groovet presser også på indimellem, og så kan det minde lidt om landsmændende i Krisiun. Endelig er noget, som i velvalgte korte passager minder om hjemlige Iniquitys første udspil, 'Serenadium', især de små "hyl" og andre kortvarige detaljer fra guitaren. Den slags, der ikke er riff, men er som en slags lækker glasur oven på kagen. Escarnium eksperimenterer dog ikke i samme grad, som danskerne gjorde på nævnte album, men de små flashbacks, der kan fås til den klassiske danske skive, er herlige.

Vedkommende smadder
Victor Elians (vokal/guitar) growl er et herligt "tørt" growl, trommerne, der tæskes af Nestor Carrera, er massive, og guitarlyden skærer tænder. I leads er der en tilpas mængde rumklang på guitaren, så det bliver stemningsfuldt, mens tonevalget sikrer, at det bliver godt ondt og mørkt. Bassen runder det hele af, ligger godt i mixet og har en fed, smadret lyd.

Escarnium er i stand til virkelig at tonse af sted, uden at man taber pusten og interessen. For sangene er fængende, og produktionen er god og uden for mange dikkedarer, så albummet er ganske ligetil at fortære. For denne skribener 'Int teritus' et af de mest spændende dødsmetal-album i år. At den så ikke er helt oppe at ringe på det yderste af den tunge ende af karakterskalaen, skyldes måske blot, at skribenten her er lidt for nærig med at fylde kasserne helt ud, men måske også, at man retfærdigvis må sige, at bandet ikke kommer med noget som helst nyt til genren. Men de spiller til gengæld genren, så det er uhyre vedkommende, har nerve og rykker som bare pokker.

Menu