Færøsk vikingepower

Populær
Færøsk vikingepower

Týr har fat i den lange ende, når det gælder om at gøre power metal til en vikingeaffære.

Kunstner
Titel
The Lay of Thrym
Distributør
Trackliste
1. Flames Of The Free
2. Shadow Of The Swastika
3. Take Your Tyrant
4. Evening Star
5. Hall Of Freedom
6. Fields Of The Fallen
7. Konning Hans
8. Ellindur Bóndi á Jaðri
9. Nine Words Of Lore
10. The Lay Of Thrym
Forfatter
Karakter
4

Færøske Týr er nu klar med deres sjette album på ni år, og det er i sig selv en fornem præstation, men musikken er nu heller ikke ringe. Týr, der selvfølgelig er opkaldt efter den nordiske krigsgud, kalder det selv for vikingemetal, og det har de nok ret i, men jeg vil nok personligt tilføje "power" til beskrivelsen for at ramme helt plet.

Faktisk minder de efterhånden en del om Blind Guardian, og selvom der ikke nås samme højder i kompleksitet og sangskriverevner, kan mindre også gøre det.

Når man ser bort fra vokalen er alting godt


Týr har i hvert fald rigtigt godt fat i de rigtige virkemidler som store omkvæd, djævelske riff såvel som leads, der ikke vælger den lette og overmelodiske veje, omtrent som hos de førnævnte tyskere. Desværre har færingerne en anelse problemer på sangerfronten, hvor Heri Joensen besidder for lidt varme og saft i stemmen til at fastholde de ellers gode verslinjer – det hjælper dog en del, når omkvædene sætter ind og korsangen bakker op.

Som sagt bliver musikken også benævnt vikingemetal, og det kommer rigtigt til udtryk i de langsomme numre, der synges på færøsk og tager udgangspunkt i traditionelle sange fra dengang, hvor der var flere guder, og de bar sværd i stedet for tornekranse.

Lige præcis dér mister de denne anmelder, fordi den personlige smag går i en anden retning, men det betyder dog ikke, at det er dårligt udført eller skrevet – der tilføjes nemlig lige præcis den portion metal, som gør tilstedeværelsen af oldnordiske rødder relevant på en absolut godkendt skive.