Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

For lidt bund i særhederne

Populær
Updated
For lidt bund i særhederne

The Safety Fire spiller progressiv metal, men går en i en lidt anden retning end man normalt ville forvente. Der er nemlig også elementer noget mere moderne fra emo til djent.

Titel
Grind the Ocean
Dato
27-02-2012
Distributør
Karakter
3

Det engelske band The Safety Fire blev dannet i England tilbage i 2006, men det er først i år 2012, at bandet ser sit debutalbum blive udgivet. Og ventetiden må siges, at have været frugtbar for bandet, for udgivelsen kommer på den progressive genres bannerførere: Inside Out.

Og kender man Inside Out bare nogenlunde, så vil man måske undre sig lidt over stilen hos briterne, for der er langt til lyden af bands som Pain of Salvation, Redemption og Leprous, som er nogle af selskabets andre bands.

Der er ikke den her "store" vokal, som det ellers er typisk for progressive bands i nævnte "stald". 'Grind the Ocean', som skiven hedder, kommer nemlig både med aggressiv, hysterisk vokal og en ren vokal, som er meget pæn i det og kan lyde som kom den fra emo-genren. Faktisk lyder det ikke så langt fra et band som Saosin - og det endda ikke kun på vokalfronten, for der er også guitar-stykker, som kunne være inspireret heraf.

Pladen er meget guitarorienteret og mange riffs er meget djent-agtige i sin diskante, rytmisk angribende stil. Der leges med rytmer, og nogle riffs har finurlige krøller, så det lige tager lidt tid, at regne opbygningen af et riff ud.

Mange overraskelser i musikken

Det er naturligvis vældigt fermt udført og teknisk. Variationen er stor, men der savnes lidt mere melodisk finesse i den rene vokal, og måske også lidt flere riffs, som får musikken til at rykke og ikke bare være "se hvor sært, vi kan gøre det". Selvom bassen spiller interessante basgange, så ville mere bund i det samlede billede gøre underværker. Alligevel er det sjovt album at lytte på, for overraskelserne er mange.

Når alt kommer til alt, så er det bare ikke fængende nok, og aggressionen er ikke aggressiv nok, og det følsomme område, som The Safety Fire gerne begiver sig ud i, går ofte lidt for langt og bliver desværre kedeligt.