Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Psyke Project light

Populær
Updated
Psyke Project light

Devil Sold His Soul seneste album trækker fine referencer til et atmosfærisk Psyke Project mixet med det bedste fra Cult of Luna og Sólstafir.

Titel
Blessed & Cursed
Dato
12-07-2010
Distributør
Trackliste
Tides
Drowning/Sinking
Callous Heart
An Ocean Of Lights
Frozen
The Disappointment
Crane Lake
A Foreboding Sky
The Weight Of Faith
Truth Has Come
Karakter
4

Fra det sydlige England kommer Devil Sold His Soul for at vise, at der er skønhed gemt i mørket. Tre år er gået siden fuldlængde-debuten 'Darkness Prevails', men nu skulle det være og bandet er atter ude med sin post-hardcore med såvel tung metal og progressive tendenser.

Som albummet lægger ud, får man hurtigt en fornemmelse af, at sekstetten har hørt vores hjemlige Psyke Projects 'Dead Storm'. Men englænderne har en mere ambient og stemningsfuld tilgang til lyden, selvom der leveres masser af støj og en råbende vokal fra Ed Gibbs, som ikke er helt ulig Martins.

Produktionen er mere finpudset og afrundet end førnævnte danskeres seneste lyd, og for lige at appellere mere til de, som måske finder Psyke Projects lyd lige mørk og misantropisk nok, så finder man på 'Blessed & Cursed' også ren vokal, der ikke er så langt fra vokalen i Saosin.

Undervejs som albummet skrider frem, sker der en udvikling i musikken og paralleller til Cult of Luna og deres vekslen mellem det tunge og det svævende synes at dukke op.

Et nummer som 'The Disappointment' træder lidt mere ud på metalvejen, men har også hurtige, luftige akkordflader, der giver en stemning delvist som i black metal, men også med pendant til det islandske band Sólstafir. Sidstnævnte reference synes endda tilstede i flere af sangene.

Devil Sold His Soul har brugt de tre år fornuftigt, og står nu med et produkt, de ikke bare kan være stolte af, men også et produkt, der vil give bandet flere tilhængere.