Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Glimrende italiensk kultband

Updated
Glimrende italiensk kultband

Italienske Necrodeath havde 25 års jubilæum for et par år siden, men er stadig i fuld vigør, og nu er der nyt fra bandet - for anden gang i år.

Kunstner
Titel
Idiosyncrasy
Dato
25-10-2011
Label
Distributør
Genre
Karakter
3

Tilbage i 1984 blev Necrodeath dannet efter at være blevet inspireret af et Venom-show. Udover Venom, så kan band som Celtic Frost, Kreator, Possessed og Slayer også regnes som inspirationer for italienerne. Og det er nogle arbejdsomme herrer, der udgør bandet. Tidligere i år udkom 'The Age of Fear', som dog var et retrospektivt album, som indeholdt materiale fra hele bandets karriere samt lidt live- og covergodter.

Før det bød 2010 på et helt coveralbum, så reelt har Necrodeath ikke været på banen som sangskrivere siden 2009s 'Phylogenesis', der ligesom det nye 'Idiosyncrasy' er et konceptalbum. Denne gang har man taget skridtet videre, og albummet består således kun af én sang på 40 minutter inddelt i syv dele.

Det er relativt simpel musik, der til gengæld er ganske effektiv og indbydende på sin slayer'iske facon. Riffs'ne er gennemtænkte og skåret helt ind til benet, så det føles som om, at (næsten) alt overflødigt er skåret fra. Tempoet holdes i midtempo, og det er et tempo, hvor gruppen gør sig rigtigt godt. Vokalen er thrashet, men med en mere mørk betoning og en let raspen a la black metal.

Produktionen yder god retfærdighed til alle instrumenter, og er dejligt fyldig i lyden. Det kan godt være, at karakteren ikke rigtig viser det, men den er givet fordi, gruppen reelt ikke lægger så meget selvstændighed over musikken. Men det er faktisk en nostalgisk fornøjelse, at lægge ører til det ambitiøse en-sang-et-album-projekt. Det er som Slayer i et tempo som på 'South of Heaven'/'Seasons...'-skiverne med en Venom-indstilling til de bærende riffs, og det giver et helt fornuftigt resultat for italienerne. Ægte metal i essensen, selvom projektet også har levnet plads til lidt akustisk guitar og kvindevokal.

Necrodeath har lavet en lille teaser for skiven:


Menu