Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Glimrende, melodisk og dystert

Populær
Updated
Glimrende, melodisk og dystert

Cerekloth har begået en ganske glimrende debutplade, der vil glæde alle, der er fans af dødsmetal med en snert af både dystopi og melodi over sig.

Kunstner
Titel
In The Midst Of Life We Are In Death
Dato
19-04-2013
Trackliste
1.Praeludium + Born of the Void
2.Within the Hollow Crown
3.Halo of Syringes
4.Nest of Disease
5.Mesmerizing Holy Death
6.When Outcast Become Kings
7.The Reapers Instant is Our Eternity
Karakter
4

I nogle år har Cerekloth efterhånden ulmet i undergrunden og stille og roligt udviklet deres lyd. Nu er deres debutplade her så endelig. Titlen er 'In The Midst Of Life We Are In Death', og den titel er meget rammende. For mens en debutplade gerne skulle emme af liv, så er der også rigelige mængder død på den. For det her, det er dødsmetal, hvor bunden er så dyb som en grav.

Cerekloth bevæger sig i et dystopisk univers, hvor der reflekteres over livet og især døden. Den depressive stemning understøttes flot af den melodiske lyd, som gennemstrømmer hele pladen. Der er masser af god guitar, bl.a. små soli hist og pist, der har en eftertænksom lyd, som var det Saturnus, og klangen er meget lig den, der findes hos genrebrødrene i Crocell.

Der, hvor Cerekloth træder i karakter, er når de vover sig helt derud, hvor det bliver elektrisk. Stemningen på den syv minutter lange 'The Reapers Instant Is Our Eternity' er helt speciel. Tempoet er trukket helt ud af sangen, og vokalen minder lydmæssigt lidt om Nile, når pyramidejægerne også går helt i kælderen.

Denne balance mellem dødsmetal og doom fungerer rigtig godt, og pladen, der varer 39 minutter, føles ikke ét sekund for lang. Tværtimod. På intet tidspunkt bliver den kedelig og gentagende. Den drager lytteren, og man bliver grebet af den dystre stemning.

Man finder sjældent noget så fjernt fra nutidens afskyelige core-bølge, som danske Cerekloth. Her er der virkelig tid til at føle smerten, føle angsten og føle den energi, der driver værket. Her er hastighed ofret for ægte sangskriveri. Hvilken befrielse. Der skal gå meget galt, hvis ikke Cerekloth løber med al opmærksomheden i år. Hvis det sker, så vil det være fuldt fortjent.

Den får fire store stjerner herfra. Det her kan meget vel gå hen og blive begyndelsen på noget stort.