Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

One man Scottish Army

Updated
Hellripper

Hellripper består fortsat kun af et medlem i form af skotske James McBain. Men det er også nok til at få en omgang hæsblæsende metal ud til folket.

Kunstner
Titel
Warlocks Grim & Withered Hags
Dato
17-02-2023
Trackliste
The Nuckelavee
I, The Deceiver
Warlocks Grim & Withered Hags
Goat Vomit Nightmare
The Cursed Carrion Crown
The Hissing Marshes
Poison Womb (The Curse of the Witch)
Mester Stoor Worm
Karakter
4

I 2023 udkom ‘Warlocks Grim & Withered Hags’ som “bandets” tredje album. Alle instrumenter og al vokal leveret af James McBain. Stilen er en symbiose af speedmetal og black metal med input fra thrash og traditionelt metal og endda ind i mellem med et pift at toner fra det skotske højland, hvor McBain til daglig roder rundt.

Man kan have sine bekymringer over et one man band. Bliver det ikke for indspist, at der ikke er input fra mere end en person, og kan samme menneske spille alle instrumenter lige godt? Dertil må svares, at det går faktisk meget godt, selvom det er noget utraditionelt, omend det selvfølgelig ofte ses inden for netop black metal.

Albummet åbner med sangen ’The Nuckelavee’. En Nuckelavee er åbenbart en hestelignende mytisk dæmonfigur’. Og der er da også noget black metal-lydende over sangen, der tonser ganske speedy derudaf. Det er ikke helt dumt.’I, The Deceiver’ fortsætter stilen, omend der dog på denne sang skrues voldsomt op for inspiration fra thrash-genren, og på tredje sang – titelsangen – lander vi i noget, som efter en rolig intro lyder umiskendeligt som Cradle of Filth. Det er påfaldende, så meget McBains vokal minder om Dani Filths. Det fungerer faktisk ret godt i et varieret, over syv minutter langt opus, hvor guitarlyden i sidste sekvenser låner lidt fra højlandets sækkepibelyd. Det er ganske fermt.

Fjerde sang ’Goat Vomit Nightmare’ skruer op for tempoet i et speedmetal-inferno af tyske dimensioner, hvor McBain formår at lyde som Udo Dirkschneider. ’The Cursed Carrion Crown’ er til gengæld en decideret thrash metal-sang, hvor McBain dog igen får inkorporeret lidt skotsk lyd. ’The Hissing Marshes’ har Motörhead-lignende fræsende og småpunkede tendenser.

Jo, Hellripper og McBain har styr på og glæde af metalhistorien.

Hellripper spiller heldigvis også livekoncerter. Og det er altså ikke med McBain alene med en ghettoblaster på scenen, men med livemusikere på bas og trommer og rytmeguitar. Hellripper besøger faktisk snart landet med koncert i Pumpehuset 8. februar og kommer igen til landet til foråret, hvor de spiller på Heavy Agger-festivalen.

Devilution var lige ved at overse Hellripper i 2023. Men så er der noget at se frem til. Det er bestemt ikke spildt at lægge øre til Hellripper.