Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ikke knækket af tidens tand

Populær
Updated
Ikke knækket af tidens tand

Efter at have eksisteret i ni år har det engelske hardcoreband Broken Teeth endelig udgivet debuten. Og det har været ventetiden værd.

Kunstner
Titel
At Peace Amongst Chaos
Dato
06-05-2016
Forfatter
Karakter
4

Broken Teeth har godt nok taget et langt tilløb til den første albumudgivelse. Gruppen blev unfanget tilbage i 2007 og brugte barneårene på at turnere som særligt udvalgte af ligesindede grupper som Terror, Sick Of It All og Trapped Under Ice. Vi skulle helt hen i 2010, før de udgav en selvbetitlet ep, efterfulgt af 'The Seeker' fra 2010; 'Ain't No Rest for the Wicked' fra 2012 og en split-ep fra 2014, og nu, først nu, i 2016 er de nedkommet med et fuldlængdealbum, nemlig 'At Peace Amongst Chaos'.

Og som titlen måske antyder, så tager Broken Teeth os mildest talt ikke på en omvisning i musikkens mere sofistikerede saloner. På 'At Peace Amongst Chaos' bliver der kuttertonset så indædt, som var det i 1994 på den amerikanske østkyst. Ja, Hatebreed – og Earth Crisis for den sags skyld – har bestemt ikke levet forgæves, og Broken Teeth er mere end villige til at rive faklen ud af hænderne på forbillederne. Og de slipper faktisk godt fra forsøget.

På 'At Peace...' får vi alt i alt en tonsetung gang hardcore, der er mere heavy end punk. Det er først og fremmest den energiske tyngde, der gør sig bemærket på udgivelsen, men der faktisk mange fine metalliske detaljer i udkanten af riffene og lydbilledet, som er med til at hæve pladen over det jævne, da det ikke kun er en endimensional energiudladning.

Skal nogle numre fremhæves, er det især 'Stomp 2 Dust', og 'Witness of Destruction' er også en livgivende omgang at lægge øren til. Skal der lidt mere tempo på, så er 'Nothing Like You' et glimrende bud.

På trods af pladens vitalitet og de små udbrud af detaljetrang, der glimter hist og her, bliver 'At Peace...' lige vel generisk mod slutningen, men bandet når lige akkurat i mål inden kedsomheden indfinder sig. Ikke desto mindre er det grundlæggende en rigtig god debutudgivelse, der har været ni års ventetid værd.