Ikke så svensk endda

Populær
Ikke så svensk endda

Tim Yeung lægger hurtige fødder til et amerikansk bud på melodisk dødsmetal i bandet World Under Blood.

Titel
Tactical
Dato
01-08-2011
Distributør
Karakter
4

Stickeren på cd'en lover musik i retning af tidlig In Flames og Dark Tranquillity. Det er måske lige at strække den lidt – blot fordi, det er melodisk dødsmetal, så bliver det ikke til en lyd af gamle klassikere indenfor genren. For det første er produktion af nyere standard, så lyden af de gamle skiver rammes slet ikke, og for det andet så indeholder World Under Blood Tim Yeung på trommer. Jep, ham som pt. hjælper Morbid Angel, mens Pete Sandoval er ukampdygtig.

Og det lader sig høre, for trommerne er godt i front og har en helt anden rolle end i førnævnte svenske bands. Det kan godt være, at der er sparet på det vildeste lir, men det er nu stadig et hamrende fedt arbejde Tim får banket afsted.

Heldigvis lyder World Under Blood ikke som lovet af tidlig svensk melodød. De færreste klarer sig nemlig igennem plagiat af den genre med succes. Nej, amerikanerne har bestemt en egen indentitet at byde på, med masser af lækkert leadarbejde, de nævnte fede trommer, god energi og et godt growl, som passer fint til musikken. Der er også sporadisk ren vokal, men det har ikke en bærende funktion, og virker mest som et krydderi, som er ganske fint, men som også kunne have været droppet uden at skiven var blevet værre eller bedre.

Egne sange holder bedst


Frontmanden er Deron Miller, som nok er anelse mindre kendt end den prominente trommeslager. Han varetager også guitaren fornemt ligesom han gør det i sit andet band, det alternative CKY (Camp Kill Yourself), som har været på Roadrunner Records.

Der er heldigvis også nogle mere groovy stykker og nogle mere nedtonede partier med plads til lidt lækker melodisk guitar, men det er lige før, at bandet ville have kunne klare sig uden, for det rykker simpelthen fedt, når tempoet bare brager afsted – præcis som det gør mest. Coveret af Megadeths 'Wake Up Dead' er dog temmelig uinteressant, selvom de dygtige musikeres evner på sangen sikkert ikke ligefrem ville få Daves tæer til at krummes i foragt. Nummeret bidrager ikke rigtig med noget nyt og lyder i starten som Illdisposeds cover/spin-off på sangen på danskernes 'Theres Something Rotten…'-album.

Syng med på åbningstracket i denne "lyrik-video" til: 'A God Among the Waste':