Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mere af det samme – uden gode sange

Populær
Updated
Mere af det samme – uden gode sange

Threshold er tilbage med bandets 10. album, der desværre ikke imponerer.

Kunstner
Titel
For The Journey
Distributør
Trackliste
1. Watchtower on the Moon
2. Unforgiven
3. The Box
4. Turned to Dust
5. Lost in Your Memory
6. Autumn Red
7. The Mystery Show
8. Siren Sky

Karakter
2

’For The Journey’ er det britiske progressive metalband Thresholds 10. album og det andet efter, at forsanger Damian Wilson returnerede til bandet i 2007.

Denne gang gør bandet ifølge pressemeddelelsen, der følger udgivelsen, en dyd ud af at være et ”classic hard rock”-band snarere end et metallisk prog-band. Det får så være. Faktum er dog, at Threshold stort set lyder som de plejer.

Desværre er hverken stilen eller sangene forbedret i forhold til tidligere. Faktisk var sangene på forgængeren ’March of Progress’ faktisk en anelse bedre. Dette album var martret af en kedelig og steril produktion, og det samme går desværre igen denne gang.

Der er alt for langt mellem de gode velkomponerede sange på dette album. På trods af rigtig mange gennemlytninger er der ikke rigtig nogle af sangene, der for alvor bundfælder sig. Der lægges egentlig meget godt ud med ’Watchtower on the Moon’, som er albummets bedste sang. Men selv denne er ingen rigtig ørehænger.

Der er en masse effekter og indtalte sekvenser på albummet i stil med det, der eksempelvis gjorde sig gældende på Pink Floyds ’The Wall’. Det gør sig eksempelvis også gældende i en af albummets bedre sange, den meget lange 'The Box'  Men desværre fungerer det ikke rigtigt her. Der er tendens til, at det mere er form end indhold.

Forsanger Damian Wilson er højt respekteret og ofte anvendt i prog-projekter, som f.eks. Arjen Lucassens Ayreon- og Star On-projekter. Men på ’For the Journey’ virker han mere teatralsk end engageret i sin sang. Måske kunne det have noget at gøre med, at han ikke selv har bidraget til nogle af sangene, der primært er skrevet af bandstifter Karl Groom og/eller bandets mangeårige keyboardspiller Richard West. På den anden side er Damian Wilson ikke ligefrem kendt for at bidrage meget til kompositionerne for Threshold eller andre bands, som han har været involveret i.

Den eneste sang på den ordinære udgivelse, der ikke er skrevet af enten Karl Groom og/eller Richard West, er afslutningssangen ’ Siren Sky’, der er skrevet af andenguitaristen Pete Morten.  Men denne sang skiller sig desværre heller ikke ud fra mængden af de nydelige, men ret kedelige progrock-sange, der udfylder dette Threshold-album.

Alt i alt er dette nok et album, som Threshold-fans vil holde af uden dog at placere det blandt bandets bedste album. For andre progmetalfans vil albummet nok hurtigt være glemt. Desværre.