Ligegyldig heltemetal

Populær
Ligegyldig heltemetal

Lordi er måske kommet videre fra Melodi Grand Prix, men med 'Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy)' står de i kunstnerisk stampe.

Kunstner
Titel
Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy)
Dato
16-09-2016
Trackliste
01. SCG8 : One Message Waiting
02. Let's Go Slaughter He-Man (I Wanna Be The Beast-Man In The Masters Of The Universe)
03. Hug You Hardcore
04. Down With The Devil
05. Mary Is Dead
06. Sick Flick
07. None For One
08. SCG VIII : Opening Scene
09. Demonarchy
10. The Unholy Gathering
11. Heaven Sent Hell On Earth
12. And The Zombie Says
13. Break Of Dawn
14. The Night The Monsters Died
Karakter
2

Lordi blev først for alvor kendt i hele verden, da de i 2006 ikke bare vandt Finlands Melodi Grand Prix, men så sandelig også den store finale i Det Internationale Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest, som det hedder nu, der blev afholdt i Athen det år. Det var skørt og udstillede såvel Melodi Grand Prix som metalmiljøet. For endnu engang blev genren kendt for sin letbenede og teatralske side.

Lordis image, der har trukket så rigelige veksler på GWAR og deler samme ironiske distance til sig selv og dets miljø som danske Red Warszawa, var dog ikke nogen døgnflue. De havde eksisteret i over 10 år før gennembruddet og er her også 10 år senere.

For 'Monstereophonic' er deres ottende studieplade og femte siden deres optræden på tv. De har siden været internationale stjerner, som virkelig mange finner hylder, og ret mange andre måske har en tendens til at grine mere af end med. Denne anmelder har da også haft svært ved ikke at trække lidt på smilebåndene, når det bliver lidt for karikeret på pladen.

Her er den ucensurerede video til 'Hug You Hardcore':Bandet spiller nemlig denne her tekniske, nærmest sterile power metal, hvor der er fuld fart på guitarerne, og så bliver der hældt lige så mange effekter og strygere ind, som der bliver brugt teaterblod og silikone i deres masker.

Det er dog umiskendelig metal. Ingen tvivl om det. Man kan høre Gojira i 'Mary is Dead', mens der er en snert Dimmu Borgir over 'None For One', og Megadeth spøger på 'Demonarchy', som Dave Mustaine sådan set sagtens kunne have lavet en sang, der hed. Lordis sammenrend af Rammstein, Judas Priest og Manowar gennemsyrer hele pladen og lyder som deres forgængere. For de har fundet en formel, der virker ligesom flere af de nævnte bands. Så hvorfor ændre alt for meget på noget, der fungerer og sælger billetter nok til huslejen?

'Monstereophonic' er en plade for fans af Lordi og de, der endnu ikke har oplevet dem på scenen eller i anlægget. Er man fan af svulstige omkvæd, der både får én til at tænke på, hvor de fik deres gennembrud og på firsernes heltemetal, så kan man sagtens købe pladen uden at blive skuffet. Er man ikke, så fortsæt videre uden at blinke.