Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Optakt 2016: De skrækkelige

Populær
Updated
Sweden Rock Optakt 2016: De skrækkelige

Det bliver svært at overgå (eller rettere undergå) Mötleys Crües pinlige optræden på sidste års Sweden Rock Festival, men her har vi samlet nogle af de bands, der alligevel synes at gå benhårdt efter førstepladsen.

Dato
29-05-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Foto: Skitarg

Nogle bands er så leddeløse, at det er bedre givet ud at tage sig en lur, når de spiller, mens andre får os til at ønske, at scenegulvet bestod af det pure kviksand. Der er helt sikkert delte meninger om, hvem der skal nævnes under denne fane, men her får du Sweden Rock-reporternes ord, som du er hjerteligt velkommen til at skyde ned med dine egne i kommentarfeltet.

Shinedown er en klinisk klingende parodi på den i sig selv rædderlige betegnelse postgrunge. Det er ikke, fordi, de ikke kan spille, for her er ingen mangler på den front, men det kan være en fordel at overveje, om man virkelig har behov for at høre den blanding af Nickelback, KoRn og Linkin Park. Kan de lave breakdowns? Gu’ kan de så! Men gider vi at høre på dem?

Sandsynligvis ikke lige så meget, som vi gider at overse Halestorm, der musikalsk virker som en afart kemisk vinduespudsemiddel rørt op med uopfindsomhed, men alligevel evner at fastholde en trofast fanskare. Det må stå for fansenes egen regning, for der er i den sammenhæng, noget vi ikke forstår. Læs seneste koncertanmeldelse her. Det samme gør sig gældende for Warner Drive, der er en punkparodi af værste gabende kedelige skuffe.

(Shinedown - torsdag kl. 16, Festival Stage)(Halestorm - torsdag kl. 13:15, Festival Stage)(Warner Drive - fredag kl. 11:30, 4Sound Stage)Torsdag ved middasgstid inficerer 'Hard Rock Hallelujah'-bandet Lordi den ellers så smukt programsatte Lemmy-stage med deres klovnedragter og finske fjol. Tys! Så er det lige før, den genopstandne Dan Reeds funky salsarock vil være at foretrække, men det er en kilde til megen undren, at han ikke blot lod det ligge, hvor det lå, da netværket blev opløst i 1993. Læs seneste pladeanmeldelse af Lordi her.

(Lordi - torsdag kl. 12, Lemmy Stage)(Dan Reed Network - fredag kl. 13:15, Festival Stage)Svenskernes svar på Kim og Hallo, Pedalens Pågar, forurener luften med “äkta skånsk dialekt” og rigtig sløj, bluesy Status Quo-rock 'n' roll skåret den mest simple form, man kan trække på. Og hvad Skitarg angår? Tryk Play, og forstå, hvorfor de her påklistres mærkaten klovnecore. Det er så svensk. Vi skal dog ikke afvise, at det kan fungere live.

(Pedalens Pågar - lørdag kl. 13:30, Rockklassiker Stage)(Skitarg - onsdag kl. 19:45, 4Sound Stage)Undgå at læse den seneste anmeldese af Skitarg her.