Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Festival 2016: Lynguiden!

Populær
Updated
Sweden Rock Festival 2016: Lynguiden!
Sweden Rock Festival 2016: Lynguiden!

Alt, hvad du har brug for at vide for at få et overblik over dette års Sweden Rock Festival. Det samlede program, varme anbefalinger, og hvilke bands der helt bør forbigås.

Dato
05-06-2016
Koncertarrangør

Kære læser,

Vi er klar over, at optakten til Sweden Rock efterhånden har et stort omfang, men det handler i al sin enkelhed om at vække din interesse.

Vi har lyttet til alle bands, både dem, vi kendte, og alle dem, vi hverken er stødt på før eller har dyrket i højere grad. Det er det, en festival (også) handler om: At gå på opdagelse i alt det nye og få spontane, uforglemmelige musikminder med hjem i rygsækken.

Vi har gravet dybt for at kunne servere en appetitvækkende guide, overflødiggøre et stort forarbejde for jer selv og for at give jer blod på tanden til at give festivalen et besøg.

Det er nemlig en af de bedste, vi kender i nabolaget og vi vil gerne dele oplevelsen med jer, der er til gammel tråd, ikoniske fortidsminder fra rockens vigtigste oprindelsesår og generelt en god og afslappet stemning sammen med ligesindede rock- og metalbrødre m/k.

Det praktiske
Fra hovedbanen tager det to timer i tog at komme til Sölvesborg, og i dagtimerne er der herfra rigeligt med shuttlebusser til festivalpladsen. Kører du i bil, tager det cirka halvanden time hvis der er heavy metal på speederen.

Billetten koster lige under 2000,-, og der er musik fra onsdag til lørdag. Det er muligt at parkere for mellem 200-400,- kr. Campingpladserne er private og koster mellem 250,- og 600,- afhængig af ankomstdag, om man sover i telt eller har bil og campingvogn med osv.

Scenerne er placeret optimalt uden for lang gåafstand imellem, men ikke så tæt at lyden generer, som den eksempelvis gør på Wackens to hovedscener. Det er et plus med den intime teltscene, Rockklassiker Stage, den lille åbne 4Sound Stage og selvfølgelig de tre større scener, Lemmy Stage, Sweden Stage og hovedscenen, Festival Stage. Festivalpladsen byder på øl i halvlitersflasker, elgkebab med syltet chili og de klassiske merch- og musikboder blandt meget andet.

Alt i alt er det en festival, hvor du får noget for pengene, og vi håber, at du er blevet nysgerrig. Så læs vores møjsommeligt udvalgte ord, hør de forskellige bands i artiklerne, og genovervej, om det ikke var en smuttur værd.

Sweden Rock Festival 2016
Lemmy Stage erstatter i år Rock Stage, hvor vi i 2015 blev overrasket med højdepunkter som ExtremeBackyard Babies og Children of Bodom. I år lægger den nyomdøbte scene gulv til et stærkt program med blandt andre Megadeth, King Diamond, The Hellacopters, Raised Fist og Anthrax. Alt i alt en værdig hyldest til Lemmy Kilmister, der stillede cowboystøvlerne definitivt i december sidste år.

Der er enkelte overlap i programmet, og det forudses, at redaktionens få udsendte som altid vil bruge jævn tid på at diskutere prioriteringerne for herefter at skilles med bistre miner, og naturligvis fortsætte debatten om gode og dårlige valg, når der endelig skal skrives og slutteligt redigeres billeder. Det er lige sådan, det skal være.

Devilution anbefaler
Som sagt er guiden lavet for at give et overblik over potentielt stærke koncertoplevelser. Herunder har du vores mening – få din egen ved at gå på opdagelse i alle optakterne. Klik på bandnavnet for at læse mere.

Must sees!
Tribulation, The Hellacopters, Imperial State Electric, King Diamond, Satyricon, Mayhem, Uncle Acid and The Deadbeats, Slayer, Twisted Sister, Raised Fist, Steve Vai, Glenn HughesHawkwind og Vanilla Fudge

Vi anbefaler!

Dan Baid & Homemade Sin, King Kobra, Avantasia, Megadeth, Anthrax, Graham Bonnet Band, Graveyard, My Dying BrideEric Sardinas and Big Motor, The Winery Dogs, The Struts, Skallbank, Lita Ford, The Temperance Movement, Dirkschneider, Demon, King Witch, Serpent, Soilwork, Neon Rose, King Albatross, Symphony X og Grand Slam

Vi fraråder!
Twilight Force, 220V, Shinedown, Halestorm, Lordi, Dan Reed Network, Skitarg, Pedalens Pågar, Slough Feg, Warner Drive, Sabaton, Gamma RayEleine og Michael Schenker Fest

Optakter

De særlige

De spændende

De skrækkelige

De sædvanlige

De svenske

De symfoniske

De sørgelige

De standhaftige

De sidste

Hent det samlede program i en kronologisk running order HER, så du har tjek på spilletiderne.

Vi håber, vi ses til Sweden Rock Festival 2016!