Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Optakt 2016: De sædvanlige

Populær
Updated
Sweden Rock Optakt 2016: De sædvanlige
Sweden Rock Optakt 2016: De sædvanlige

Her har vi de bands, der er i konstant rotation på bookingkalenderen og dermed ikke dekader væk fra Danmark, Tyskland eller Sverige for den sags skyld.

Dato
29-05-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (Slayer, Kulturværftet december 2015))

Alligevel er de et kig værd, for de skuffer sjældent, og når de gør, kan vi ofte se til med milde øjne – de gør det nok bedre næste gang, vi skal høre dem, og de kan stort set leve på tidligere præstationer.


Slayer

Slayer er Slayer. Vi kommer, kigger, klapper, drikker, brøler indædt og falsk med på 'Angel of Death' og håber ubehjælpsomt, at de gider at overgå sig selv, som det nu sker indimellem. Da vi sidst så dem, var det i Helsingør i december 2015, og her var de – også – suveræne. Vi håber, de ikke bliver kvalt i aftensol på den store hovedscene.

(torsdag kl. 19, Festival Stage)
Megadeth
Redaktionen har samlet set snart set Megadeth her og der og alle vegne gennem en lang årrække, og vi er naturligvis klar med sølvpapirs-kyserne igen, når de betræder Lemmy Stage torsdag aften. Det bliver dog i en ændret udgave, da guitarist Chris Broderick og trommeslager Shawn Drover forlod bandet i november 2014.

Chris Adler (Lamb of God) overtog trommestolen, og brasilianske Kiko Loureiro (Angra) guitar og backing vokal. Men Dave er vel stadig Dave på godt og ondt? Læs seneste koncertanmeldelse af Megadeth her.

(torsdag kl. 20:30, Lemmy Stage)
Anthrax
Også her er der et af de gennemgående bands på vores koncertportefølje, og selvom Anthrax kan være en svingende affære på en scene, glæder vi os til at hyle med på ‘Indians’ og ‘Caught in a Mosh’ med energiske Joey Belladonna i front, der modsat Slayer har fået den optimale spilletid lørdag aften. Læs seneste koncertanmeldelse af Anthrax her.

(lørdag kl. 21, Lemmy Stage)
Uncle Acid and the Deadbeats
Her er bandet, der ikke synes at have fundet deres begrænsning endnu, og redaktionens indædte acid-fan Henrik Østergaard har talt så varmt om de psykedelisk tungtspillende briter, at det er et must see at se dem på Sweden Rock Festival, der om noget sted må siges at ramme netop deres publikum. Læs seneste koncertanmeldelse af Uncle Acid and the Deadbeats her.

(fredag kl. 17:30, Sweden Stage)
My Dying Bride
De var booket til festivalen sidste år, men endte med en aflysning grundet pas-problemer. En rebound i år er derfor velkommen, og der vil falde et tungt, inderligt mørke i festivalpladsens hjørne, hvor 4Sound-scenens intimitet skal bringe os tæt på Aaron Stainthorpes på en gang skrøbelige, dybe og messende fortællerstemme, når han og bandet stikker spaden i jorden og kaster deres tunge toner ud i skumringen, som de gjorde, da vi så dem på Wacken Open Air i sommer.

(lørdag kl. 22:15, 4Sound Stage)
Graveyard
De har imponeret os sanseløst live og i samme ombæring desværre også skuffet fælt, blandt andet på Copenhell i 2014. At svenskerne er på hjemmebane, kan dog vise sig at være fordelagtigt, og skulle de vise sig fra deres bedre side, er det hele oplevelsen værd.

Vi så dem i Malmö i efteråret, hvor energien var så højspændt i starten, at dynamikken forsvandt, men de fik styr på det og blev det Graveyard, der har fortjent al den ros, der har fulgt dem i årene. 

(torsdag kl. 17:30, Lemmy Stage)
Entombed AD
Også landsmændende i Entombed AD forventes at levere solidt, selvom det originale navn, sammen med besætningen, er ændret og kun lader L.G. Petrov tilbage fra den gamle flok. Nicke Andersson brugte ti år i det originale Entombed fra 1987-1997, og da både hans The Hellacopters og Imperial State Electric er på samme pløjemark i de samme dage, ville et scenevisit fra den allestedsnærværende herre nok få proppen til at springe endegyldigt hos publikum. Man kan da naivt håbe. Læs seneste koncertanmeldelse af Entombed AD her.

(torsdag kl. 14:30, Sweden Stage)
Soilwork
Det svenske band er blevet en del af det omfangsrige bytteshow, der i øjeblikket finder sted på en del trommestole rundt omkring: Chris Adler (Lamb of God) har siden efteråret 2015 også været fast mand i Megadeth efter Shawn Drovers exit. Lamb of God og Megadeth er endt på et par af de samme festivaler henover sommeren, hvorfor Megadeth efter Adlers anbefaling har hyret Soilworks Dirk Verbeuren som stand-in.

Det har så igen ledt opmærksomheden mod Danmark og Verbeurens elev Bastian Thusgaard (Dawn of Demise, Bloodlabel, The Arcane Order live), der vil udfylde rollen hos Soilwork.

På både Sweden Rock Festival og Graspop, hvor de senere spiller, er det dog Verbeuren, der sidder på sin plads, men spaltepladsen her skal bruges på et stort skulderklap til Thusgaard. I Danmark kan Soilwork opleves med Bastian Thusgaard på stikker d. 8. juni på Rentemestervej 76 (Biblioteket) i selskab med Aphyxion og KforKill. Læs seneste koncertanmeldelse af Soilwork her.

(torsdag kl. 00:15, Sweden Stage)