Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mere magelig end mageløs

Updated
Mere magelig end mageløs

Grand Magus leverer mere af bandets solide, melodiske heavy, der dog ikke overrasker.

Kunstner
Titel
The Hunt
Dato
25-05-2012
Distributør
Forfatter
Karakter
4

Den svenske trio Grand Magus har huseret i omkring et årti og er blevet kendt for at lave klassisk metal, med en særligt god næse for melodi. Stilen er ofte blevet dømt til at være en slags doom, men da genrebetegnelsen henviser til en stemning af undergang, er det måske ikke særligt retvisende at sætte den etiket på  – i hvert fald hvad angår de sidste par plader. Det vil måske være mere passende bare at kalde Grand Magus for et klassisk hardrock- og/eller -metalband, for inspirationen skal nok findes i de mere hardrockende- eller klassiske metalbands fra årene omkring '80.

'The Hunt' er svenskernes sjette udgivelse og ligger i klar forlængelse af de forrige uden at overgå dem. Kendere af orkestret ville nok have håbet på et hit på linje med 'Like The Oar Strikes The Water' fra 2008, men en sang på samme niveau finder man desværre ikke på 'The Hunt'.

Men kan man klare sig med mindre, er der faktisk en del gode numre at komme efter, hvor åbneren 'Starlight Slaughter' er svært fængende med sin KISS-agtige sang (som går igen på 'Sword of the Ocean'), ligesom 'Silver Moon' fænger med et riff der giver mindelser om 'Astonomy' med Blue Oyster Cult. Glimrende og storladne numre, som de fleste af de andre numre på albummet godt kan skinne om kap med.

Dog kniber det med rent musikalsk at forløse bandets hang til nordisk mytologi. Eksempelvis er 'Valhalla Rising' ikke helt storladen nok til at kunne bære titlen. Heller ikke 'Son of the Last Breath', hvor der synges ”Bless the mighty Thor, blood will stain your shores...” rammer helt stemningen, da den er lidt for gumpetung til så mægtigt et emne.

Det korte og det lange er dog, at Grand Magus stadig er skide god til at lave vaske ægte Sange, med stort ”S”. Sange med en klassisk heavybund, som stadig kan glæde musikfans med hang til melodi og klar herrevokal. Vil man derudover have gadagung-guitar og veldrejede riffs, så går man ikke helt galt i byen med 'The Hunt'

Menu