Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Oprejsning til Barnes og SFU

Populær
Updated
Oprejsning til Barnes og SFU

Six Feet Under har udsendt deres bedste album nogensinde med det 10. studiealbum 'Unborn', hvor sangskrivningen er i særklasse i forhold til tidligere plader.

Titel
Unborn
Dato
15-03-2013
Distributør
Trackliste
1. Neuro Osmosis
2. Prophecy
3. Zombie Blood Curse
4. Decapitate
5. Incision
6. Fragment
7. Alive to Kill You
8. The Sinister Craving
9. Inferno
10. Psychosis
11. The Curse of the Ancients
Karakter
5

Der er sket noget i Six Feet Under de sidste par år. Der er skiftet ud på næsten samtlige pladser. Tilbage er forsanger Chris Barnes og guitarist Steve Swanson, som har svunget øksen siden 1998. Ellers har der været en hævn udskiftning de seneste år. Det betyder, at der er kommet nyt blod til, og det har i den grad været tiltrængt. For det har været nogle ret jævne udgivelser på det seneste fra den lejr.

Med 'Unborn' er der dog sket et markant skifte i såvel persongalleri som sangskrivning. For Six Feet Under er lige pludselig blevet fængende, melodiske og spiller på bl.a. sangen 'Zombie Blood Curse' nærmest det, der kan kaldes rock'n'roll-dødsmetal med en fed solo. Det virker rigtig godt!

Lige fra introen på det første nummer 'Neuro Osmosis' står det klart, at her har vi at gøre med noget helt nyt for Six Feet Under. Den starter med en stille guitarintro, der minder om Metallicas start på 'Welcome Home (Sanitarium)', og den fortsætter så som et decideret melodisk åbningsnummer. Højst overraskende.

Det fortsætter med den fængende 'Prophecy', som helt tydeligt er bygget op over et riff, som de klassiske rocksmede har gjort det i årtier. Som Chris Barnes brøler i 'Incision', så er det her måske "a new beginning" for Six Feet Under? Der er i hvert fald lagt noget arbejde i sangskrivningen denne gang, og det lyder fedt.

Netop sangskrivningen har Chris Barnes fået hjælp til udefra denne gang. Hans gamle indspilningsmakker fra Finland, Jari Laine, med hvem han indspillede 'Swarm' med Torture Killer tilbage i 2004, har nemlig hjulpet ham med at skrive pladen. Han har også fået hjælp fra Ben Savage fra Whitechapel, ligesom Rob Arnold, der er tidligere medlem af bandet, har været med inde over. For faktisk er processen med at skrive sangene noget, der startede helt tilbage før den forrige plade 'Undead' udkom. Alle sangene til de to plader er skrevet på samme tid. 'Unborn' er så den anden halvdel. Lidt ligesom Metallica gjorde på 'Load' og 'Reload'. Her føles det bare, som om Six Feet Under virkelig har udsendt alt det jævne på 'Undead' og sparet det gode materiale til denne plade.

For der er kæmpe forskel. Selv når man kommer langt ind og ned i pladen er der udmærkede numre. Et nummer som 'Inferno' rykker også godt. Så der er altså 36 minutters vellydende dødsmetal fra Six Feet Under, der ellers lå lunt i svinget til at blive en forfærdelig parodi med sløje plader og himmelråbende idiotiske coverversioner af AC/DC.

Det har Six Feet Under i den grad lavet om på med denne helstøbte plade, der indeholder masser af gode riffs, fængende melodier og en Chris Barnes, der har lagt de forjættede grisehyl på hylden, for i stedet at koncentrere sig om at brøle dybt igennem, som han er bedst til. Mens jeg skrev i min anmeldelse af 'Undead', at den ikke ville vinde dem mange nye fans, så tror jeg faktisk, at 'Unborn' kan gøre det. Den får fem velfortjente stjerner herfra. Indtil videre årets store positive overraskelse.

Nedenfor kan du høre sangen 'Zombie Bood Curse' fra den nye plade, som pladeselskabet har lagt op som smagsprøve på herlighederne. Skru godt op, for det kan godt nappe lidt i mellemkødet. På den gode måde!