Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Pest og frost fra Norge

Populær
Updated
Pest og frost fra Norge

1349 udsender deres femte studiealbum 'Demonoir' og har denne gang fået lidt hjælp fra den keltiske frost.

Kunstner
Titel
Demonoir
Dato
26-04-2010
Distributør
Trackliste
01. Tunnels Of Set - I
02. Atomic Chapel
03. Tunnel II
04. When I Was Flesh
05. Tunnel III
06. Psalm 7:77
07. Tunnel IV
08. Pandemonium War Bells
09. Tunnel V
10. The Devil Of The Deserts
11. Tunnel VI
12. Demonoir
13. Tunnel VII
Karakter
4

Ravn og Frost. Forsangeren og trommeslageren. De to mest kendte personer i bandet 1349, og dem, der gav bandet mulighed for at komme frem i verden da de udsendte deres debutplade tilbage i 2003. Der er sket meget siden frigørelsen, og sidste år var skelsættende. Da udsendte 1349 pladen 'Revelations of the Black Flame' og frigjorde sig fra den støbeform, der dikterede at de kun kunne lave black metal på én måde.

Den udvikling har gjort 1349 stærkere og 'Demonoir' er en naturlig fortsættelse heraf. Denne gang har de fået hjælp af Tom G. Warrior, der har været med bag knapperne og hjulpet bandet i produktionen. Og med 'Demonoir' viser 1349, at det ikke bare var rent held med 'Revelations...' fra sidste år, men at de faktisk har udviklet sig fra en 'one trick pony' til et band med flere facetter. Den nye plade består af nogle barske black-metal numre, fint adskilt af de korte "tunnel"-numre, der skaber lidt stemning forud for hver skæring. Der er således 13 numre på skiven, men reelt kun seks sange. Og det gør ingenting. Tværtimod.

1349 har nemlig gjort det gode. De har kogt deres budskab ned til den koncentrerede essens og frigivet den i den stærkeste form. De har set tilbage på deres tidligere plader og formet en god balance mellem eksempelvis 'Beyond the Apocalypse' og 'Hellfire' og tilsat en knivspids af det nye fra 'Revelations...'.

På den måde fremstår 'Demonoir' som noget af det bedste 1349 til dato har lavet. De har gemt sig i et studie dybt inde i de norske skove sammen med Tom G. Warrior, udtænkt denne dæmoniske udgivelse og manifesteret den via hårdt arbejde og ritualer, der utvivlsomt har hidkaldt Den Hornede mere end én gang.

Nyd Frosts utrolige trommespil flot pakket ind i kædesavsguitarer, en fed vokal og en produktion, der er nutidig og samtidig indfanger den rå black-metal lyd. 'Demonoir' er for dem, der kan lide det sort og koldt.

1349 spiller på Wacken Open Air 2010. Det gør de fredag aften på 'Party Stage'. Der vil du kunne opleve Frost, Ravn og co. sprøjte den norske pest og svartmetal udover Nordtyskland.