Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Godkendt morfarmetal

Updated
cover_1560247316140006

De hollandske metal-pionerer i Picture er endnu ikke helt rustne. ’Wings’ er bundsolid gammelmandsmetal uden at flyve op på de højeste tinder.

Kunstner
Titel
Wings
Dato
16-08-2019
Trackliste
01. Line Of Life
02. Wings
03. Little Annie
04. Is It Real
05. Blown Away
06. No Place To Hide
07. Empty Room
08. Never Enough
09. Still Standing
10. Stroke
Karakter
3

Man skal have en temmelig langstrakt hukommelse for at huske hollandske Pictures storhedstid – hvis man overhovedet kan tale om, at bandet har haft en storhedstid. Jeg husker dem bedst fra at have stødt på dem i tilbudskasserne i min ungdom.

Picture blev dannet helt tilbage i 1978 og udgav frem til første opløsning i 1987 syv album. Bandet har været gendannet et par gange og har i den seneste omgang været mere eller minde aktive siden 2007. Det er i den forbindelse til yderligere et par studiealbum og et livealbum sidste år..

Nu er Picture så igen klar med et nyt album. Af den oprindelige besætning er fire ud af fem medlemmer stadig med i bandet. Der er tale om old school heavy metal. Med en start i 1978 og første udgivelse i 1981 er det ingen overraskelse, at Picture er inspireret af hele NWOBHM-bølgen, hvilket også viser sig på ’Wings’, hvor der også er klare traditionelle heavy metal- og hard rock-tendenser.

Stilen læner sig ret tæt op ad Saxon, og forsanger Ronald van Prooijen lyder da også en del som Biff Byford. Men i sange som ’Blown Away’ og ’Never Enough’ sniger sig også noget Motörhead-inspiration ind, ligesom hard rock-arven lader sig høre i titelsangen, der giver mindelser om Deep Purple fra ’Perfect Strangers’-perioden.

Satsning på det sikre – og så alligevel
Picture slipper generelt helt godt fra udgivelse af nyt materiale hele 40 år inde i karrieren, selvom der er et par helt overflødige halvtriste sange, der kunne have være skrottet. Det er traditionelt, gedigent håndværk, men ikke særligt ophidsende. Der satses på det sikre helt ind til sidste sang – ’Stroke’ – hvor Picture i nogen grad overrasker med en lidt længere sang på 7 minutter.

I ’Stroke’ arbejdes lige pludselig med en række næsten progressive tiltag, hvor musikken brydes opi flere forskellige stykker af varierende tempo og intensitet, og der blandt indgår en sekvens, hvor trommeslager Laurens Bakker får lov til at dominere på tamtammerne.

">

Det er en godkendt og effektfuld afslutning på et godkendt heavy metal/hard rock-album fra de hollandske veteraner. Picture spiller morfarmetal. Men det er ikke kassabelt, og det er helt sjovt med alle de gamle røvhuller, der gendannes og oplever et metallisk efterår.

Det er nok ikke et band, hvis turneplaner inkluderer Danmark, medmindre det var noget for Metal Magic Festival. Der ville de sikkert gøre sig godt.

Menu