Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rock på de gamles hjem

Populær
Updated
Rock på de gamles hjem

De gamle tyske stadionrockere fejrer guldbryllup med bandets 19. album, hvorpå de lover, at når og hvis de nogensinde stopper, så bliver det med et brag.

Kunstner
Titel
Return to Forever
Dato
20-02-2015
Label
Trackliste
1. "Going Out with a Bang" 3:47
2. "We Built This House" 3:53
3. "Rock My Car" 3:20
4. "House of Cards" 5:05
5. "All for One" 2:58
6. "Rock 'n' Roll Band" 3:54
7. "Catch Your Luck and Play" 3:33
8. "Rollin' Home" 4:03
9. "Hard Rockin' the Place" 4:06
10. "Eye of the Storm" 4:27
11. "The Scratch" 3:41
12. "Gypsy Life"
Karakter
4

I år er det imponerende 50 siden, at Rudolf Schenker som en stor knægt dannede det lille band, der efterhånden skulle vokse til at blive Tysklands bedst sælgende rockband nogensinde. Egentlig havde Scorpions annonceret bandets farvel til scenelyset helt tilbage i 2010, hvor seneste foregående album (hvis man ser bort fra genindspilnings-/coveralbummet ’Comeblack’ fra 2011), ’Sting in the Tail’, udkom. Derfor er det da lidt en overraskelse, at der nu dukker endnu et studiealbum frem, som skal følges op af endnu en verdensturné, der strækker sig helt ind i 2016.

Lad det være sagt med det samme - Scorpions når ikke fortidens højder på ’Return to Forever’. På den anden side er albummet faktisk slet ikke så tosset. Ja, det er faktisk et ganske habilt Scorpions-album, der vokser ved gentagne gennemlytninger.

Gammelt og nyt materiale

Det forlyder, at ’Return to Forever’ oprindeligt skulle have bestået af genindspilninger af en række ikke tidligere udsendte sange og egentlig skulle være tiltænkt fanklubben som en slags afskedsgave. Under indspilningen skulle bandet imidlertid have kastet sig over at komponere nye sange. Det må forventes, at ’Return to Forever’ består af såvel gamle og nye sange. Det fremgår dog ikke umiddelbart klart, hvilke sange der kan placeres hvor.

Albummet første sang, ’Going Out With a Bang’, er en rigtig stadionrocker. Efter en kort ZZ Top-lydende intro sættes i gang med en mildt bluesy heavy rocker, der nok skulle kunne glæde de fans, som er vokset sig halvgamle sammen med Scorpions.

Anden sang ’We Built This House’, der samtidig er første singleudspil fra albummet, er en typisk Scorpions-powerballade. Den skal nok finde vej til mange tyske dansegulve.

’Rock My Car’ er en noget mere heavy sag. Den skal nok vise sig som en af favoritterne på den kommende turné med det smittende og i den grad medskrålevenlige omkvæd: ”Rock, rock, rock my car,/ Let's push the pedal down to the metal!”.

Scorpions behersker stadig at skrive en lighterballade

Herefter er vi så tilbage ved endnu en af Scorpions' styrker – lighterballaden. Denne gang under titlen ’House of Cards', og den bliver garanteret også inkluderet i livesættet til stor glæde for fans med hang til de følsomme øjeblikke.

Resten af albummet er en noget blandet landhandel, der veksler mellem udmærkede hard rock-sange som den effektive om end ikke særligt originale ’Rock ’N’ Roll Band’ og pumpende ’Hard Rockin’ The Place’ og nydelige powerballader som ’Eye of the Storm’ og ’Gypsy Life’. Indimellem er der så desværre også et par kiksere i form af de lidt halvfesne ’Catch Your Luck and Play’ og ’Rollin’ Home’.

Intet nyt - godt nyt?

Scorpions beriger ikke verden med noget epokegørende nyt på ’Return to Forever’. Bandet er knap så hårdtslående som i storhedstiden i sluthalvfjerdserne og startfirserne. Men deres trofaste publikum er også blevet ældre og mere satte. Og dette publikum skuffer Scorpions ikke med det nye album.

For danske fans må man så forberede sig på en udlandstur, hvis man vil opleve Scorpions på den kommende verdensturné. Helt forventeligt drejes der uden om Danmark.

’Return to Forever’ er udkommet i to udgaver. En med tolv sange og en med ekstra fem bonussange.