Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Scorpions > Sort Søndag

Populær
Updated
Top 5 - Scorpions > Sort Søndag
Top 5 - Scorpions > Sort Søndag

Sort Søndag og Anders Bøtter forsømmer på det skammeligste at spille de tyske legender Scorpions, og som heavyrock-kendere kan vi ikke bare kigge på. Her er fem grunde til, at det 50-årige band skal ud i metalæteren snarest – og fem grunde til, at du ikke bør tænke: "'Wind of Change'!" som det første, når snakken falder på bandet.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen (farvebilledet..)

Det er kommet den altid årvågne Devilution-redaktion for øre og øje, at den normalt så metalkyndige radiovært og evigt hæse metalkonferencier ikke bryder sig synderligt om Scorpions. Det er en skam, og det er egentlig også en skam, at bandet i almindelighed er blevet så udskældt og kun forbindes med verdenshittet 'Wind of Change', for de tyske veteraner har et utal af fremragende metalklassikere på samvittigheden. Her følger en guide til steder, hvor man kan begynde sit kommende, langvarige forhold til Scorpions. Men det kunne såmænd lige så godt være en top 10 eller 15 eller 20 eller endnu flere.

1. 'Blackout'
– albummet hører til i heavy metals absolutte elite og er en indiskutabel klassiker. Knaldhård heavy rock, der spænder over fra det speedede til det balladeprægede, og som holder høj klasse hele vejen igennem.

2. ’Alien Nation’ – så kan man ikke spille heavy metal meget ondere og stadig blive inden for genren. Et dystert og voldsomt nummer bygget op om brutale riffs og hidsigt omkvæd.

3. 'He's a Woman, She's a Man' – sangen er fra 1978 (fra 'Taken By Force'), men der er nærmest tale om proto-thrash og har været en inspiration for både speed-, thrash- og power metal-genrerne. Riffet er stenhårdt og hurtigt, og Klaus Meines fraseringer låner godt nok fra den britiske 70'er-glamrockscene – ekkoet af Sweet er tydeligt – men peger også frem mod de hårdere vokalstile, der kom frem i 80'erne. Nå, ja – og så rykker det helt vildt! En lidt fjollet tekst om seksuelt begær efter en transvestit virker på en eller anden måde også lidt forud for sin tid. Bands som Helstar, Evildead og Helloween har desuden lavet covers af den. Og så kan man jo også nyde nedenstående video fra 1978, der viser, hvordan rockbands så ud dengang.4. ’Rock You Like a Hurricane’ – storslået stadionheavyrock, som man kun lavede den i firserne og hverken før eller siden formåede at toppe.

5. ’Still Loving You’ – ikke uden grund er tyskerne kendt som balladekonger, men de er så meget mere end det velkendte fløjteopus (som dog også har sine fortalere på redaktionen).