Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sådan skal et soloalbum skæres!

Populær
Updated
Sådan skal et soloalbum skæres!

Det er et fantastisk soloalbum, som den alsidige ICS Vortex aka. Simen Hestnæs har begået.

Kunstner
Titel
Storm Seeker
Dato
22-08-2011
Distributør
Trackliste
1. The Blackmobile - 3:16
2. Odin's Tree - 4:42
3. Skoal! - 2:29
4. Dogsmacked - 4:24
5. Aces - 3:41
6. Windward - 3:53
7. When Shuffled Off - 3:45
8. Oil in Water - 4:53
9. Storm Seeker - 6:30
10. Flaskeskipper - 2:47
11. The Sub Mariner - 4:35
Karakter
5

Han er gift med Lise Myhre, som står bag tegneserien Nemi, men han er nok mere kendt for sit vokal- og basarbejde i Borknagar og Dimmu Borgir. Han har også spillet med Ved Buens Ende og Arcturus. Et imponerende CV. Manden hedder Simen Hestnæs, men er nok ligeså kendt som ICS Vortex.

'Storm Seeker' hedder Simens første soloalbum udgivet under sit alias. Han er dog ikke helt alene om projektet, da han har fået hjælp fra Asgeir Mickelson, trommer og tidligere medlem af Borknagar, mens leadguitaren varetages af Terje "Cyrus" Andersen, som også er kendt fra Susperia og Dimmu Borgir.

Pladen tager større udgangspunkt i Borknagar end Simens påvirkning fra medvirken i Dimmu Borgir. Men det er nu stadig et produkt, som er helt sit eget. Den egentlig lidt skingre og skrøbelige vokal ender alligevel overordentligt stærkt ud takket vare et solidt fundament af formidable melodier, som fletter sig sammen på kryds-og-tværs til en smuk helhed.

Nordisk storhed

Det er som det bedste indenfor klassisk rock og heavy tilsat en portion progressivitet og så melodien fra de bedste folkeviser. Og Simen er en fantastisk historiefortæller, når han breder sin røst ud over de elegant skårede sange, som har en tydelig rød tråd og alligevel hver sin personlighed.

Musikken lyder meget nordisk takket være melodivalget på guitarerne og harmonierne, mens lidt hammondorgel hist og pist gør sit for den specielle stemning. Jødeharpen benyttes også i nogle af sangene, hvilket igen lægger lidt oveni den her inspiration og tiltrækning af folkemusikken.

Skiven er ikke ond og farlig, som den panda-malede Simen, da han stod på scenen med Dimmu Borgir, men i stedet smuk og energisk og meget appellerende for en lytter, som sætter pris på synge med på langtidsholdbare melodier. Der er ikke sparet på noget, men der er heller ikke noget overflødigt. Vokalen er bærende for det melodiske flow, men også bassen spiller flere fede fills og sørger for tyngden i musikken.

En værdig kandidat til årets album i denne anmelders ydmyge mening. Heavy metal med en emotionel vinkel uden at energien går tabt. Stærkt, velkomponeret og tydeligt norsk.

En sang er ikke nok, men tag alligevel et lyt til førstesinglen 'The Black Mobile' herunder: