Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Borknagar - "Origin"

Updated
Borknagar - "Origin" Syvende album fra Borknagar byder på et lidt anderledes album i forhold til tidligere udgivelser fra dette band. Stemningen og det episke element, som Borknagar så suverænt besidder, er stadig til stede, men musikken er mere stille og pompøs i kraft af, at albummet er akustisk.

Musikalsk trækker Borknagar meget på klassisk musik på dette album. Masser af strygere og fløjter, der bidrager smukt til helhedsbilledet. Der er bare et ”men”, og det er, at Vintersorg på vokal og kor slet ikke kan følge med. Det er utroligt, at det er den samme person, som sang på Otygs folkemusik-inspirede albums.

Vintersorg prøver at synge for ”lyst”, men han er bedre i det dybe register. Han lyder som en, der har halsbetændelse eller er ved at græde, hvert øjeblik det skulle være. Det er rigtig ærgerligt, for man kan godt høre, at han ofte har gang i en fed melodilinie, men vokalen er bare alt for spinkel. Han lyder faktisk lidt som den ”rene” vokal i bandkammerat Lars Nedlunds andet band Solefald (omkring ”Neonism”).

Opsummeret giver det: et flot og interessant album med en for svag vokal.

Kunstner
Titel
"Origin"
Distributør
Karakter
3