Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Intense stemninger

Populær
Updated
Intense stemninger

Det ungarske avantgarde metal band Thy Catafalque er ude med et femte album, som er stærkt på stemning, men ordinært på metaldelen.

Titel
Rengeteg
Dato
14-11-2011
Karakter
3

Tamás Kátai har siden Thy Catafalque blev skabt i 1998 haft sin kammerat János Juhász ved sin side til udgivelserne, men på 'Rengeteg' som er det femte album, så har Tamás stået for alt. Ja, lige med undtagelse af lidt sporadiske kvindevokal.

Bandet har ungarske rødder, men Tamás er siden flyttet til Skotland. Det har dog ikke ændret på, at musikken stadig i høj grad er præget af ungarsk musiktraditionen. Det gør resultatet meget stemningsfuldt, fordi korvokaler, keyboards og samples opbygger en stærk stemning, som tydeligt er stærkt inspireret af folkemusik.

Der er en del elektroniske elementer, men under det hele ligger stadig guitarer bas og trommer, og på det meste af albummet ender udtrykket stadig ud til fordel for metallen.

Når det er vildest, så har Thy Catafalque bestemt ikke forlagt de gamle black metal dage, men det skal samtidig nævnes, at Tamás ikke skaber noget som helst nyt i sine sorte riffs. Det er stemningen og den stærke baggrund i folkemusikken, som gør 'Rengeteg' til et interessant møde.

Produktionen er en egentlig relativt skrabet, men til den her mørke, stemningsfulde musik, så passer det faktisk godt, at de hårde guitarer lyder som på en demoudgivelse fra starten af halvfemserne.

'Rengeteg' er et interessant og i store træk ret anderledes bud på metal. Nogle passager går for langt i en søgen efter at skabe stemning, så der kommer for langt mellem de fede passager, hvor melodiske guitarer fornemt bygger op til et mørk, melodisk og melankolsk klimaks.