Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 Hurtige: Benjamin Andreassen

Updated
181970196_307749574192874_4959566630461401732_n

I fredags udkom debuten fra danske Steelbourne, der sværger til old school heavy metal. Og derfor har vi kastet 10 hurtige spørgsmål efter bassisten Benjamin Andreassen.

Hvad er dit første minde med Heavy Metal?
Pantera – Cowboys From Hell. Min barndomsven Jannick fik den i otteårs fødselsdagsgave. Fødselsdagen blev holdt i vores gamle børnehave. Det var vildt at høre så voldsom en lyd til en børnefødselsdag.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Iron Maiden. Uden tvivl Iron Maiden. Der er noget til enhver lejlighed.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Dave Murray. Ud over at være min yndlingsguitarist, virker han også bare som en hyggelig fyr at drikke en øl med.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Judas Priest – Painkiller
2. Helloween – Time Of The Oath
3. Iron Maiden – Somewhere In Time
4. Iron Maiden – Dance Of Death
5. Ozzy Osbourne – Live at Budokan (2002)
– ikke nødvendigvis i denne rækkefølge.

Hvad er din bedste koncertoplevelse?
Iron Maiden (Sonisphere i Basel 2011) – Den første aften lukkede Judas Priest, hvor Hammerfall havde spillet forinden. Natten blev lang og og tømmermændene dagen efter voldsomme. Hele dagen gik med at at skylle lige mængder vand og øl ned for at få hovedpinen til at fortage sig. Men netop denne dag var det ekstra svært.

Op ad formiddagen opdagede vi til vores ærgrelse, at vi skulle have meget tidligere oppe på koncertpladsen for at på plads i de forreste bokse. Det nåede vi ikke. På vej op til pladsen for at se dagens første band, Mr. Big, fandt vi nogle festivalblade, som havde en grøn bagside i præcis den samme farvenuance som det bånd, man skulle have for at komme ind i den forreste boks.

Vi rev et par strimler af og placerede dem, så godt som vi kunne, under vores normal festivalarmbånd og tog chancen ved kontrollen til den første boks. Imod vores forventning klarede vi os igennem og stod nu helt foran til en dag med Mr. Big, Alter Bridge, Slipknot og Iron Maiden. Aftenen kulminerede, da Dave Murray startede soloen til 'Coming Home' på sin Les Paul Goldtop. Første gang jeg live så Dave spille på en Gibson.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Spotify

Hvilket band er din guilty pleasure?
Alt dansk 80'er pop (Lis Sørensen, Sanne Salomonsen og Hanne Boel). De kan bare et eller andet, som rammer mig.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavy-fan?
Jeg bliver mest mødt med fordommen om, at musikken er noget være larm, og at man aldrig kan høre hvad der bliver spillet og sunget, på trods af at det heavy, som jeg hører og spiller, er i den bløde ende. 

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavy miljøet?
Ud over efterhånden en masse koncertoplevelser som performer, som altid er fedt, er det oplevelsen af samhørighed ved festivaler og koncerter. Jeg mener, at der er et helt specielt forhold heavy fans i mellem, og det er, hvad der gør miljøet godt.

I heavy-musikken finder jeg den energi og det følelsesspektrum, som jeg synes er en mangelvare i mange andre genrer – specielt i den moderne popkultur. Og så er der bare noget over at nyde en kold øl til Iron Maiden eller Iced Earth.

Menu