Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Græske tryllerier

Populær
Updated
Græske tryllerier

Gus G. har masser af celebre gæster med på sin solo-skive, og det er et godt træk, selvom han fortjent stjæler lydbilledet meget af tiden.

Kunstner
Titel
I am the Fire
Trackliste
1. My Will Be Done (Feat. Mats Levén)
2. Blame It On Me (Feat. Mats Levén)
3. I Am The Fire (Feat. Devour The Day)
4. Vengeance (Feat. David Ellefson)
5. Long Way Down (Feat. Alexia Rodriguez)
6. Just Can’t Let Go (Feat. Jacob Bunton)
7. Terrified (Feat. Billy Sheehan)
8. Eyes Wide Open (Feat. Mats Levén)
9. Redemption (Feat. Michael Starr)
10. Summer Days (Feat. Jeff Scott Soto)
11. Dreamkeeper (Feat. Tom S. Englund)
12. End Of The Line (Feat. Mats Levén)
Forfatter
Karakter
3

Grækenlands store guitarhelt Gus G. er primært kendt for at have spillet med mørkets prins Ozzy og bandet Firewind, men nu har han fundet tid og sange til at lave et soloalbum, som dog gæstes af flere hard rock- og metalkendisser - det være sig både sangere og instrumentalister.

Vigtigst er de vokale bidrag, og da disse gives af fem forskellige sange, er det selvfølgelig med til at sikre en stor variation på pladen, men er også uundgåeligt med til at gøre det svært at binde numrene sammen til en helhed. Mats Leven, som lægger stemme til fire sange, er nok den, der fungerer bedst, men også Jeff Scott Soto gør en fin figur, hvorimod Alexia Rodriguez på 'Long Way Down' falder totalt ved siden af, ligesom Jacob Bunton lægger sig for tæt op ad ligegyldig amerikansk highschool-rock, som Nickelback gør det, når de er værst.

Hovedpersonen Gus G. fejler derimod på intet tidspunkt. Det kommer nok ikke bag på nogen, at han teknisk leverer en fremragende præstation, men sangskrivningen er også lykkedes, og vigtigst af alt formår han at holde det nødvendige leadguitarist-ego på plads og undlader at overgøre soloarbejdet. Det er selve sangen, der er i centrum, og ikke hans overbevisende evner på den seksstrengede - de venter pænt til solostykket, som så også får alt, hvad den skal have af ekstravagant lir.

Ikke overraskende er det dog de instrumentale numre, der i øvrigt gæstes af henholdsvis bashelten Billy Sheehan fra Mr Big og den evige skygge fra Megadeth, David Ellefson, som er det allerbedste, der er at finde på 'I Am On Fire'.