Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia

Populær
Updated
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia
Metal Magic '15: Kyndelmisse i Fredericia

Det kan nok være, at lysfesten kyndelmisse – eller på engelsk candlemass – normalt ligger i februar. Men til Metal Magic blev det i den grad en lysfest, da Candlemass leverede en af de bedste oplevelser i festivalens historie.

Kunstner
Dato
09-07-2015
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Grundlægger og primære komponist i Candlemass Leif Edling holder et års pause fra liveoptrædener. Det skal være ham vel undt, og det er måske samtidig også en stor gevinst for alle os, der deltog i dette års Metal Magic Festival i Fredericia. De øvrige medlemmer i Candlemass er åbenbart så rastløse, at de simpelthen må ud og fyre den af. Så en low budget-tur blev således en gevinst for årets Metal Magic Festival.

Der var dog overhovedet ikke noget som helst low budget over Candlemass’ optræden torsdag aften. Koncerten satte i gang efter introen ’Marche Funèbre’ fra ’Nightfall’. Og lige fra første sang, ’Mirror, Mirror’ fra ’Ancient Dreams’, og til sidste sang, ’Solitude’ fra debutalbummet fra 1986 ’Epicus Doomicus Metallicus’, satte bandet ikke benene forkert en eneste gang.

Fremragende sanger udfylde forgængers sko

Det er en velsignelse af se, høre og opleve forsanger Mats Levén, der for et par år siden har afløst den noget kiksede Robert Lowe som frontmand i bandet. Levéns vokal er fuldt på højde med den ligeledes fremragende Messiah Marcolin, der i storhedstiden i Candlemass' karriere var ikonet i bandet.

Udover fraværende Leif Edling er det kun guitarist Mats Björkman, der er tilbage fra bandets start. Men både trommeslager Jan Lindh og ikke mindst guitaristen Lars Johansson var med på bandets andet album, der samtidig blev gennembrudsalbummet, 'Nightfall' fra 1988.

Candlemass fokuserer naturligvis primært på sangene fra bandets fire første og mest succesrige album fra 80’erne, som 'Bewitched' og 'At The Gallows End'. Men der blev dog også plads til en enkelt sang, ’Prophet’, fra bandets seneste album ’Psalms for the Dead’ fra 2012, ligesom 'The Black Dwarf' fra det selvtitlede comebackalbum fra 2006 samt 'Emperor of the Void' fra 'King of the Grey Islands' (2007).

Fremtiden?

Edling har tidligere udtalt, at Candlemass ikke vil udgive flere albums, men har siden åbnet for muligheden for nyt. Og med en sanger som Mats Levén må det være naturligt, at beslutningen om ikke at udgive flere album tages op til fornyet overvejelse.

Under alle omstændigheder var den en sublim fornøjelse at opleve et Candlemass på den fortsat – hvad angår tilskuertallet – moderat store festival spille et flot og velspillet sæt. Med guitaristen Lars Johansson som kapelmester er Candlemass så tight sammenspillet, at man kan bruge dem til finstillingen af en metronom.

Flot var det også at se, at Candlemass virkelig så ud til at nyde at spille på MMF. Som Mats Levén så præcist oplyste fra scenen: ”Fuck Copenhell – vi spiller på Metal Magic”.