Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Jacob Lund

Populær
Updated
10 hurtige: Jacob Lund

Han er mest af alt kendt for at være Huldres trommeslager, men medvirker også i utallige andre projekter. Jacob Lund er desuden ofte at spotte til metalkoncerter, så det var oplagt at stille ham vores 10 hurtige spørgsmål.

Kunstner
Titel
+ Heilung + Virelai + Ansynje + Mallebrok
Fotograf
Adriana Zak
Forfatter

På årets Midgardsblot var han heller ikke til at komme udenom; han spillede dagligt med Virelai på festivalens mindste scene og var med til at opføre en af årets helt store koncertoplevelser, da han  optrådte med Heilung, Devilutions nye danske yndlingsliveband – som vi selvfølgelig bringer meget mere med i fremtiden!

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Mit første minde med heavy må være fra folkeskolen. Min gode ven hørte metal, så jeg blev hevet med – det var også med ham, vi formede Eldjudnir. Han havde den dvd med Slipknot, hvor der er den der trommesolo, hvor Joey Jordison drejer rundt, det var fedt at se! Ellers er Mayhems 'European Legions'-dvd et tidligt minde.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Den er svær! Jeg synes meget, at det, jeg hører, kommer og går i bølger. Men jeg tror egentlig, at det må være Pink Floyd. De har lavet så mange forskellige album, at der er noget til enhver lejlighed. Og hvis man må snige lidt mere med, så må Immortal og Opeth også gerne komme med.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Frost fra Satyricon og 1349. Så kunne han måske også fortælle lidt om deres 1349-øl. De er lækre! Altså øllene ...

Hvad er dine fem yndlingsplader?
1349 – 'Massive Cauldron of Chaos'
Bazar Blå – 'Twenty'
Mari Boine – 'Idjagiedas'
Opeth – 'Watershed'
Ulver – 'Shadows of the Sun'

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Det, der falder mig ind først, er Roger Waters' koncert på Roskilde i 2006. Det var helt magisk, fantastisk stemning. Jeg kom i den tro, at de ville spille 'Dark Side of the Moon', men så begyndte de bare at spille en masse af de gamle numre, og da de var færdige med dem, tænkte jeg bare "Hold kæft mand, var det bare det?!". Men så var det for at holde pause, før de gik i gang med 'Dark Side of the Moon'. Det var en totaloplevelse, ikke mindst den lyd, de havde sat op. Det hele var bare lækkert.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg har Telmore Musik på min telefon, og så bruger jeg Spotify, YouTube og til dels Facebook. Ellers bruger jeg stadig biblioteket. Det er fantastisk bare at kunne gå derhen og låne 20 cd'er. Jeg synes, det er spændende med alle de muligeheder, der er for at få øjnene op for nye bands, projekter og ny musik.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Det må nok være, at der sniger sig noget pop ind, det der er lidt mere blødt. Men egentlig synes jeg, at jeg kan stå inde for næsten alt det musik, jeg har eller hører.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ha! Det er tit, når jeg er i folkmusikmiljøet, at der bliver set lidt skævt til metalmiljøet, hvor de bare tænker, at det hele er ondt og surt. Men hende jeg spiller med, fortæller altid til de andre, at metallere bare er pisseflinke, søde og nogle dejlige mennesker. Så jeg ved ikke rigtig, om det også er en fordom, eller hvad det er.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
En masse gode koncerter. Det var også en fantastisk oplevelse at komme på Wacken første gang. Det er utroligt, hvad det gør for en festival, når den musik, de præsenterer, er fra den samme genre – til forskel fra Roskilde Festival, hvor der er så mange forskellige typer og musik. Ikke fordi det er dårligt, men det var bare en god oplevelse på Wacken; en øjenåbner for, hvordan man også kan have en festival uden så meget skrald.

Hvorfor er du heavyfan?
Jeg er heavyfan, fordi musikken bare er fantastisk! Der hører også fantastiske mennesker til, og jeg ville ikke være foruden metallen.