Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Kristian Jensen

Populær
Updated
10 hurtige: Kristian Jensen

Metallica og Black Sabbath står bag favoritpladerne, mens Volbeat har leveret en af de helt store koncertoplevelser. Ugens 10 hurtige går til heavyfan og finansminister Kristian Jensen.

Folketingsmedlem og næstformand i Venstre samt nuværende finansminister – Kristian Jensen har mange titler, men de færreste er klar over, at én af dem også er heavyfan.

Her på redaktionen blev vi da også overraskede over at spotte Venstres kronprins på årets udgave af Copenhell, så vi skyndte os at slå til. Uanset hvilken politisk overbevisning, man nu end går rundt med, så er det sgu alt andet lige temmelig sejt, at en potentielt kommende statsminister dyrker den tunge genre.

Så hatten af for den 46-årige Kristian Jensen, som ugens 10 hurtige går til.

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Det var på skituren med efterskole i 1987, hvor Europe netop havde hittet med ’The Final Countdown’. Hele skolen hoppede rundt på dansegulvet og rockede med Europe strømmende ud af højttalerne, og for første gang ønskede jeg, at jeg havde langt hår, så jeg kunne headbange ligesom Steffen og Anders.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det må være Metallica – det kan skyldes Lars Ulrich, men nok mest af alt deres fantastiske evne til at smide gode melodier i hovedet på os fans.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Rick Allen fra Def Leppard. Hans utrolige tilbagekomst efter bilulykken i 1984 og vilje til at sætte sig bag trommerne igen med kun én arm har været inspirerende for mig. Hver gang noget har været svært, så har jeg sagt til mig selv, at det kan ikke være lige så svært som at komme tilbage som trommeslager i et heavyband med kun én arm.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

Def Leppard – ’Hysteria’
Metallica – ’Black Album’
Black Sabbath – ’Black Sabbath’
Van Halen – ’Women and Children First’
Volbeat – ’Beyond Hell/Above Heaven’.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Volbeat i Boxen i Herning 19. oktober 2016. Fantastisk at se så mange til en dansk koncert i Boxen.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Jeg bruger Spotify for at lytte til, hvad andre anbefaler, samt appen ”TuneIn Radio”, hvor man kan lytte til radiostationer fra hele verden, og hvor du både kan søge efter emner og geografi.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Det må være Bon Jovi. Han var en af dem, som jeg lyttede meget til en kort overgang i slutningen af 80’erne. Jeg har stadig lp’erne stående. Det sjove er, at min ældste søn nu også lytter til nogle af hans gamle sange.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

At heavy ikke er musik, men bare skrig og larm. I virkeligheden skal musikerne være superdygtige for at kunne spille så hurtigt og præcist som de fleste heavybands.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

At der er langt mere humor, venlighed og selvironi i heavymiljøet end i mange andre musikmiljøer. Under Copenhell i år kom en helt ukendt gæst hen til mig sidst på aftenen, hvor mørket var faldet på, og regnen begyndte, og forærede mig et regnslag. Det har jeg hverken oplevet på Midtfyn eller Skanderborg.

Hvorfor er du heavyfan?

Fordi jeg elsker energien i heavy metal. Jeg lytter til musik med kroppen, og når guitar-riffene og bassen banker lyden ind i kroppen, så tanker jeg energi til den politiske hverdag.