10 hurtige: Michael Stützer

Populær
10 hurtige: Michael Stützer

Igennem fire årtier har Michael Stützter været ægte heavyfan. I ugens 10 hurtige fortæller guitaristen i aktuelle Artillery, at Black Sabbath i København i 1977 er blandt de største koncertoplevelser, mens yndlingspladerne tæller alt fra Metallica over Slade til Judas Priest.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen (AMF 2014)

Det er 35 år siden, danske Artillery kom frem som et af de første thrash-bands i verden. 25. marts er gruppen aktuelle med deres ottende udgivelse, ’Penalty by Perception’.

Der er garanti for den gode musik, og der bliver såmænd heller ikke sparet på roserne i de første internationale anmeldelser af den hårdtslående plade.  ”Der er ingen tvivl: Brødrene Michael og Morten Stützer er to af verdens bedste thrash-guitarister,” skriver det toneangivende britiske musikmagasin Metal Hammer i deres gennemgang af Artillerys seneste opus.

Ik’ så ringe endda! Og heller ikke helt forkert. ’Penalty by Perception’ er en timelang uafbrudt riffsalve fra de to brødres seksstrengede våben.

Men hvor kommer inspirationen fra?

Det svarer Michael Stützer selv på i denne omgang af 10 hurtige til en heavynørd.

1.  Dit første minde med heavy metal, der gjorde dig til fan?

"Jeg havde en kammerat, hvis storebror spillede en masse heavy-plader for os, såsom Deep Purples ’In Rock’, Black Sabbaths ’Paranoid’, Grand Funk Railroads ’E Pluribus Funk’, Slades ’Slayed’, Led Zeppelins ’II’ og Uriah Heeps ’Salisbury’. De plader gjorde mig med det samme til megafan!

Senere opdagede jeg Judas Priests ’Sad Wings of Destiny’ og Scorpions’ ’In Trance’ efterfulgt af Accepts ’Restless & Wild’, den første med Iron Maiden, Metallicas ’Kill 'Em All’, Exodus’ ’Bonded by Blood’ og Slayers ’Show No Mercy’. Det er alle plader, der stadig holder, og som jeg jævnligt hører."
 
2. Dit favoritband gennem tiderne?

"Den er sgu svær, men nok Black Sabbath, fordi de stort set ikke har lavet en dårlig plade."

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

"Tony Iommi eller James Hetfield (jeg har desværre kun drukket vand med ham på Retro Bar)."

4. Dine fem yndlingsplader?

"Du kan få ti!

Black Sabbath – ’Paranoid’
Metallica – ’Master Of Puppets’
Slade  – ’Whatever Happend to Slade’
Exodus – ’Bonded By Blood’
Slayer – ’Reign in Blood’
Grand Funk Railroad – ’E Pluribus Funk’
Judas Priest – ’Stained Class’
Iron Maiden – ’Number of the Beast’
Deep Purple – ’In Rock’.
Thin Lizzy – ’Jailbreak’.

5. Din bedste koncertoplevelse?

"Black Sabbath med Slade som support i Falkoner Teatret i 1977 (hvor AC/DC også var med og debuterede i Danmark, red.) eller Metallica i Saga i 1984."

6. Hvilke band er din guilty pleasure?

"Slade."

7. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

"De sædvanlige med, at vi er voldelige og Satandyrkere."

8. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

"Generelt er folk i heavymiljøet flinke og hjælpsomme."

9. Hvilke medier/anmeldere har du tillid til?

"Generelt har jeg tillid til de fleste, selvom der er mange danske medier, der mere eller mindre er i lommen på, lad os sige et vigtigt dansk agency. Men ellers er anmeldere som Steffen Jungersen, Lars Schmidt, Metal Morfar og Devilution er nogle af dem, jeg har mest tillid til. I udlandet er det klart Rock Hard fra Tyskland."

10. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

"Vi ser faktisk en del spændende bands, når vi turnerer så meget, som vi gør. Og jeg prøver altid at tjekke supportbands ud, før vi spiller med dem.

Så bruger jeg også YouTube en del. Men jeg tjekker også de danske bands, da jeg gerne vil følge med i den danske scene."


'Penalty by Perception' udkommer 25. marts på Metal Blade.