Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Pia Isaksen

Updated
02_Superlynx 68_Foto Kai Simon Frekdriksen 02

Forud for koncerten i Pumpehuset sammen med Batushka og Solbrud har vi hevet fat i bassisten og sangeren fra den norske trio Superlynx, der til efteråret får debut på dansk jord.

Kunstner
Fotograf
Kai Simon Frekdriksen
Forfatter

De har fået god medvind hjemme i Norge, hvor de blandt andet har spillet på anerkendte festivaler som Inferno og Midgardsblot, men resten af Skandinavien har dem stadig til gode. Og publikum kan godt glæde sig til, at Superlynx gæster Danmark for første gang til oktober: Bandet er kendt for deres kraftfulde og atmosfæriske shows, og det kan derfor ikke undre nogen, at de har delt scene med kunstnere som Weedeater, Gold og Grave Pleasures.

Men hvilke bands har egentlig været med til at forme Superlynx? Vi har stillet trioens bassist og vokalist Pia Isaksen vores 10 hurtige spørgsmål for at komme nogle af inspirationerne nærmere.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Hm, jeg tror, at det højst sandsynligt er Headbangers Ball på MTV, hvorigennem jeg hørte meget metal for første gang. Metallica og L7 var nogle af de første heavybands, der fangede min interesse, og jeg tror, at jeg netop stiftede bekendtskab med dem på MTV eller også gennem nogle venner på omkring samme tidspunkt.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det er jo et umuligt spørgsmål, for der er jo så mange forskellige og af så mange forskellige grunde. Det tætteste, jeg kommer på, er nok Black Sabbath, Om eller Sonic Youth, men der er også mange andre, der fortjener en plads på toppen.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Mine bandkammerater og musikvenner, selvfølgelig, men det kunne da være interessant at drikke en øl med Chelsea Wolfe.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Det er også et meget svært spørgsmål, men lige nu må det være:
 
1. Black Sabbath – ‘Paranoid’
2. Om – ‘Pilgrimage’
3. Nirvana – ‘Bleach’
4. Kyuss – ‘Welcome to Sky Valley’
5. Jimi Hendrix – ‘Electric Ladyland’
 
Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Jeg kunne vælge så mange, men en af de mest nylige, store indtryk var Om i en stor, gammel kirke i Oslo sidste år. Jeg var ekstatisk gennem hele koncerten.
 
Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg tjekker normalt bands, som jeg har hørt eller læst interessante ting om, på Spotify.
 
Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg føler mig egentlig ikke skyldig over ting, jeg kan lide, men det handler egentlig mere om konteksten eller hvem, man snakker med. Jeg ved ikke, måske vil nogle mennesker i metalscenen mene, at det er mærkeligt eller pinligt at elske The B-52’s, men det gør jeg altså.
 
Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ikke så mange sammenlignet med dem, jeg har fået om at være pige i et band. Men heldigvis er begge dele blevet bedre med tiden.
 
Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Mange! Gode liveshows og ikke mindst gode og inkluderende mennesker.
 
Hvorfor er du heavyfan?
Jeg lytter til en masse forskellig musik, og selvom langt det meste er i den tunge ende, vil jeg hellere karakterisere mig selv som musikfan.

Menu