10 hurtige: Sigrid Vollgraven

sigrid-tottal-tomming

Der er få ting så smukt som den uskrevne regel blandt metallere om altid at samle folk op, når de falder i pitten. Det mener frontmanden fra Tottal Tömming, der er blevet formet af Pantera, Anthrax og Frank Ocean.

Fotograf
PR

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Åh, det er vanskeligt at vælge et. I skolen overspillede en kammerat og jeg bånd til hinanden. Manowar, Maiden og Metallica. Det var spændende! Men det, jeg husker allerbedst, er, da jeg fyldte 11. Mor og far tog mig med til en pladeforretning i Oslo, hvor de sagde, at jeg kunne få en lp. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle vælge, men sagde, at jeg kunne lide metal, så ham, der arbejdede der, gav mig valget mellem Anthrax’ ‘Persistence of Time’ og Sepulturas ‘Arise’. Jeg valgte Anthrax, og jeg elskede den plade med det samme! Tung og mørk. Jeg elsker den stadigvæk.

Hvad er dit favoritband gennem tiden?
Metallica. De har den perfekte cocktail af ting, der skal tømmes ud – følelser – god, progressiv sangskriving og næse for business.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Dimebag tror jeg ville have fået mig til at vræle efter et par pils.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
For satan, den er svær. Kun fem? Ugh! Jeg vil prøve at undgå de åbenlyse.
1. NOFX: ‘White Trash, Two Heebs and a Bean’
2. Red Hot Chili Peppers: ‘Blood Sugar Sex Magik’
3. Slayer: ‘Diabolus in Musica’
4. Iron Maiden: ‘Brave New World’
5. Catharsis: ‘Passion’
Der er ikke så mange, der har hørt om den sidste, tror jeg, men den anbefales!

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
Pantera i Oslo i 2000. Kan ikke beskrives. Ren eufori.

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Internettet. Jeg bruger Spotify meget lidt. Oftest er jeg inde over YouTube, når jeg skal høre nye sange. Ofte er det venner og bekendte, som giver mig tips, når vi mødes.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg hader det udtryk. Kan man lide noget, kan man lide det. Jeg elsker Frank Ocean, og ham er der sikkert mange metaltyper, som ikke fanger.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Jeg tror nogle gange, at folk tror, jeg er en bølle.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Så mange. Det er det mest inkluderende miljø, jeg overhovedet har mødt. Der er nogle få rådne æg, men langt de fleste er kun ude på at smile og le og være udadagerende – eller tømme sig – på en sund måde. Specielt er den uskrevne regel om at samle nogen op, når de falder i pitten, smuk. 

Tjek i øvrigt Metalheads Against Bullying ud, hvis I ikke kender dem. De gør et virkelige godt stykke arbejde for at forebygge mobning!

Hvorfor blev du metalfan?
På grund af den følelse, musikken giver mig. Det vækkede noget i mig den gang for længe siden, og den følelse er der fortsat. Jeg bruger al slags musik til at behandle følelser, og ekstremmetal er favoritten. Musik = følelser.

Tottal Tömming udgiver 7. september deres andet album, ‘Tankeskrekk’. Læs anmeldelsen af pladen her.

Vi talte med Sigrid Vollgraven om angst, humor og grindcore inden pladen – læs det interview her.